Nejste přihlášen/a.
Nevíte, kdy začne kvést a plodit ačokča - už je jí plná zahrádka, roste jak blázen a nikde zatím ani kvítek. Je to normální nebo je to tím chladným mokrým začátkem léta? Pěstuju ji poprvé a ten nekontrolovatelný růst mne hodně překvapil.
Ona se doopravdy hodně rozroste. Mě plodila, až byla vysoká asi 1,5 metru. Na zálivku, hnojení a venkovní teplotu je stejně náročná jako okurky. Letos je nějaký divný rok, co se počasí týká. Mám obavy, že jak se oteplí, tak přijde plíseň okurková, takže budete mít na zavařování alespoň ačokču. Plody nehledejte podle květů, najdete je v podpaží listů. Brzo se oteplí, tak začne rodit. Četla jsem ten odkaz, kde se uvádí, že se mají vrcholky zaštipovat. Nikdy jsem to nedělala a krásně rodila do doby, než noční teploty začaly padat pod 7°C. Buďte trpělivá, dočkáte se. Máte už recept na nálev?
Recept nemám (napište!), běžně zavařuju do Pikanty. Jinak ta "adéla" už má přes dva metry a ani kvítek. Co se týče zaštipování, tak to vidím nejspíš na mačetu, jestli poroste dál tímto tempem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.