Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadnuti okurky hadovky

Od: tomiko* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den

Nevím proč mi ve skleníku hadovka přes den jako kdyby zvadla, listy má uvadle svěšene dolů a přes noc po zavření skleníku jako kdyby ožila. Ráno jsou listy krásně stojaté. Přes den mám skleník otevřený. Ještě tam pěstuji rajčata a papriky. Zálivku provádím každý den max. obden.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Nejen hadovka to dělá když má málo vody.Proč máte přes den skleník otevřený?Stačí jen minimálně větrat,jinak nemá skleník účel.

limetka*
hodnocení

0x

To je ochrana rostliny před velkým odparem vody, ale raději bych zalévala denně, v závislosti na teplotě vzduchu, samozřejmě.

hodnocení

0x

Tak já nemám skleník, ale foliák. Měla jsem ty samé problémy, co píšete, a ještě ke všemu ta hadovka dostala plíseň a byl konec totální. I když jsem stříkala. Navíc jsem v něm pěstovala i papriky a také lilky. Zezačátku úžas a pak invaze divných mšic. To bylo vloni. Naštvala jsem se a letos vysadila všechno do záhonů, přímo na zahradu. Nestačím ty okurky ani spotřebovat. (Vloni jsem měla asi tři.) Rostlina je krásně zelená a okurky na ní rostou jedna za druhou. Papriky jakbysmet. Už ulamuji velké plody. Ve foliáku nemám letos nic, kromě vosiček, těm se tam líbí. Ale podotýkám, že já měla v tom foliáku, i přesto, že jsem měla dvěře a okénko otevřené přes den, i 50stupňů. Jsem tady totiž celý den vystavena slunci, od východu do západu. Prostě sluníčko ráno vstane a pak se točí kolem mého baráčku, až do chvíle, než jde spát. A to mi zase přináší problémy pro mnoho zahradních okrasných rostlin, které to prostě spálí. No, je to jak v tom životě. Nikdy prostě není nic dokonale ideálního. ;)

doplněno 03.07.11 18:52:

Tedˇjsem to přečetla, a uvědomila si, že jsem Vám asi moc neporadila. Nevím, kde bydlíte, já v Poděbradech. Spíše to bude rada na příští rok. Zkuste si dvě hadovky vysadit ven, a pak uvidíte. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]