Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak množit jahody

Od: stanin* odpovědí: 6 změna:

Jahody končí a já si chci založit nový záhon. Loni jsem odnože přesazovala v srpnu. Slyšela jsem, že se mají brát první odnože, ale ty jsem tam měla už začátkem června. A nebo je lepší si koupit sazenice jahod? děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Odnože jsem podložil kelímkem s kvalitní zeminou,kořínky jsem zasypal a nechal pořádně zakořenit.Pak jen odstřihnul šlahoun a sazenice byla připravena.

des*

Odnože se nechají normálně růst a napodzim se při údržbě záhonu,rozesadí kam je třeba.Každá jiná starost o ně je zbytečná.

jabraka*

Není zbytečná,je velmi důležité docílit bohatý kořenový systém,ten zjara podpoří růst sazenice a bohatost plodů.

JABRAKA

stanin*

Máte pravdu,kelímků mám dost, tak to tak udělám. Jakou zeminu mám koupit?

jabraka*

Stačí dobrý uleželý kompost,Jahodník potřebuje kyselejší substrát,asi s rašelinou.V OBCHODĚ RÁDI PORADÍ.

JABRAKA

sebod*
hodnocení

1x

Ano, první odnože jsou nejsilnější. Ale může te použít i ty další.Ono také záleží na počasí. Jestliže je červenec velice teplý a suchý, tak odnože nejsou nic moc.

Jestli máte jahody kvalitní a chutnají Vám, tak není důvod, proč si je nenamnožit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]