Nejste přihlášen/a.
Sklidil jsem česnek dřive protože začaly deště a uhnivaly mu stvoly.Ted ho budu sušit a nevim jestli ty kořinky mam odřiznout,nebo se tam nechavaji a až oschne tak se odstranuji.Diky za radu
Bratr pěstoval česnek ve velkém, na prodej. Svázal ho do kytic a pověsil do průvanu. Když uschly, odstřihly se kořínky a stonek. Když bylo třeba, vzala se palice ocelovým kartáčem tak, aby šedé slupky (je to plíseň) tam nebyly. Stonek se nechával podle toho, co se s tím plánovalo. Na pletení věnce delší.
Takto ošetřený česnek se nám začne vždy asi vlednu,únoru kazit.Přišli jsme na to,že je nejlíp ho oloupat a dát do sklenice,jen tak,bez ničeho do mrazáku.Pak se bere podle potřeby a je tak dobrý jak čerstvý.
Já se ještě zeptám odborníků na jednu věc. Chtěla bych koupit český česnek na uskladnění. Koukala jsem na inzeráty, nabízejí ho už nyní. Kdy je vhodná doba nákupu? Mám obavy, že ještě není pořádně vyschlý a mohl by se mi kazit. Poraďte prosím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.