Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kari - kde sehnat sazenici?

Od: wydra® odpovědí: 10 změna:

Nemá někdo zkušenost, nebo radu, kde sehnat semínka nebo sazeničku stromku kari? Viz foto přiložené. Úžasné lístky, které se hodně používají na Srí Lance i v Indii. Sušené se prodávají i u nás, ale ztaci silne na vůni, musi se z jídla pak lovit nebo plivat, to není ono. A tak sháním semínka, sazeničku. Poradí někdo s tím? Díky!

doplněno 01.07.11 23:24:

oprava textu ... ztrácí silně na vůni ...

Kari - kde sehnat sazenici?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

morena*
hodnocení

2x

Dobrý den,

prodává se v Makru anebo zkuste zapátrat tady:

zahrada-rostliny.profi-ba/...

Ahoj Moreno, já to také zkusila zapátrat tam, jak píšeš. Ale odkázalo mě to na nějakého "bylinyfrolich", a tam jsou samé reklamy nebo co to je. Ale asi to zase neumím. Zkus se na to mrknout, jestli máš trochu času, třeba jsem trdlo. *bzum*

morena*

já to myslela zapátrat, jako že tam třeba zavolat nebo tak...podle tohoto bylinyfrohlich.wz.cz/...

tam mají docela slušný výběr sazenic i těch méně známých.

Jinak na netu jsem našla ještě toto:

rostlinky.cz/...

anebo

zahradnictvikrulichovi.cz/...

hodnocení

Dekuji, Makro me nenapadlo, vyzkousim a urcite dam vedet, muze se hodit i pro ostatni , kteri radi vari indickou i jinou asijskou kuchyni!

Tys listky v Makru videla , nebo jen napad?

hodnocení

Moreno, tak mi ted volal kamarad, ktery pracuje v Makru. Vubec tam kari listky nemaji. V pytlickach pry i stovik zeleny, ale zelene kari listky nejsou ani databazi! Tys je tam opravdu videla, koupila? Napis mi, prosim te!

Wydro, tak já nevím, ale Morena prostě neodpovídá. Nevím proč. Ani mně neodpověděla, docela mne to nemile překvapilo, když dala informace, které se podle mne neosvědčily. No, asi je jí to jedno. Nebo může být také nemocná, a odpoví později. Ahoj Suzy.

morena*

tak jsem tu a omlouvám se, měla jsem dovolenou *kafe* O tom Makru to vím osobně, moje kolegyně ji tam kupovala. V brněnském Makru. Ale je to už nějaký pátek možná už to v nabídce nemají, to vážně netuším.

hodnocení

0x

Zuste kontaktovat hnuyí Haré Kričšna ( harekrsna.cz/..., govindabutik.cz/..., kontakt harekrsna.cz/...), třeba vám pomohou.

kejki
hodnocení

0x

Důležité je dohrabat se správného názvu rostliny, pak už jde všechno - google.cz/...

shadowwolf
hodnocení

0x
Bohužel EU z neznámých důvodů zakázala dovoz sazenic, řízků i plodů a semen do členských zemí(Také mě to jakožto kuchaře namíchlo).Osobně bych skusil kontaktovat některého botanika nebo botanickou zahradu, třeba budete mít štěstí a podaří se vám je ukecat. Rostlina se jmenuje Murraya Koenigii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]