Nejste přihlášen/a.
Prosím, kdo mi poradí, kde pěstovat venkovní azalku. Na sluníčku, polostín, nebo stín. Koupila jsem si ji kvetoucí v dubnu, zasadila ji v polostínu. Teď vůbec nekvete a nějak se šklebí. Ale zatím neuschla. Nebo kvete jen na jaře a pak už ne? Díky za odpověď.
Květinko,než se ozve Limetka,azalky a rododendrony jsou blízké rody.Jejich pěstování je obtížné tam,kde jsou vápenaté(alkalické) půdy.Proto se doporučuje sázení do rašelinových lůžek.Zalévání výhradně dešťovkou,nebo potoční měkkou vodou.Tvrdá voda ze studny ji zabíjí.
Zalévat chce hodně.
JABRAKA
dobry den azalky a penisniky kvetou jenom jednou na jare to umisteni je dobre ma byt zasazena v kysele zemine koupene nebo ja davam i dubovou raselinu z lesa a hlavne kdyz je teplo tak kazdy den prolevat kdyz mam nejakou s divnym vzhledem tak jim koupim jeste hnojivo primo na azalky zatim se mi dari kdyz rozkvetou je to nadhere preji hodne stesti
Dobry den,evypestovala jsem jich mnoho,ale vapnik v pude je opravdu jejch zabijak,trpi pak chlorozouKdyz se nekdy budete divat na rhododendrony,hned poznate,kdo jim moc nedal,źloutnou .Opravdu to chce vice do hloubky raselinu z botŕovou hrabankou,ta provzdusni.rawelina je take nejlepsi svrchovistni,porovita,nenechte ji v zadnem pripade vyschnout,pak vam uz nenasaje nikdy vodu.Jinak rhododendrony,,lepe zastinene,nasadit blizko vetsi strom.Koreni melce,musi se davat pozor a jiz pri vysadbe zapravit spoustu zivin,ktere koupite.pudni kyselost nekdy lepe zmerit a nasadit do velkych kapes a zabranit prosaku jine zeminy.Zalivka jak pisi,opravdu jen destovkou.takze,rozhodne nasadte opatrne znovu a vykopejte vetsi jamu a primichejte dostatek zivin na kolik ,v zahradnictvi se doptate .jinak nekdy se to stane,ze hned 1.rokem nevykvete,proto hnojte,roste a dejte kuru kolem,aby nevyschla zem,urcite se vam odmeni.take jsem sazela a nejdriv toho nastudovala,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.