Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bazalka - proč opadává

Od: helinka1984* odpovědí: 5 změna:

Pěstuji bazalku na balkone v samozavlazovacim truhliku..prvni cca 3 tydny jsem ji zalevala zvrchu..a az cca pred tydnem jsem zacala vyuzivat samozavlazovani zespodu..a dnes jsem zjistila, ze kdyz do bazalky drcnu, tak mi opadavaji listecky..cim to je? Prepila se? Prosim poradte...predem diky...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

0x

No úplně trvale by mokro mít neměla - já zalévám až když je v misce truhlíku sucho. Ale napadá mne - zkuste ji přihnojit a trošku omezit tu zálivku. A umístění na sluníčku.

helinka1984*
hodnocení

A čím je ji vhodné přihnojit?

limetka*

Já používám běžně Kristalon plod a květ tak jak na všechna kvítka na balkoně, hnojím cca 2x týdně.

hodnocení

0x

Dobry den, me se osvetsilo dat bazalku do polostinu a hnojit. Miluly rok jsem koupil substrat pro biliny a bazalka rostla jak vztekla, tento rok jsem pouzil stejny substrat a bazalka prislis neprospiva. jinak pozor na prelevani. To by jste zjistila pricichnutim ke kvetinaci, kde by byl citit zapach hniloby, takovou bazalku uz jen ocesat, zamrazit a rostlinu vyhodit

doplněno 30.06.11 09:44:

Omluvte pravopis, asi by jsem si to mel po sobe zacist cist

lindaf*
hodnocení

0x

bazalka pochazi z Asie a ma rada hluboke a piscite pudy.Nesnese hnojeni chlevskym hnojem: :D zalevat jen pokud je sucha abyste ji nepremokrila :) hodne stesti ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]