Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sušit levanduli?

Od: meri* odpovědí: 8 změna:

Jak se správné suší levandule děkuji za odpověd.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

2x

já z ní vážu rovnou kytičky - malinké, ovázané fialovou mašličkou do kříže a věším na záclony, větší třeba na zeď... uschne sama. Nebo je rovnou čerstvé rovnou dávám mezi suché kytice (mám na stole obilí, trávy a levanduli, vypadá to moc hezky...)

ale jestli chcete vyrábět takové ty voňavé pytlíčky jako v Provence, tak normálně usušit a květy odrolit a zašít do pytlíčku...

Miluju levanduli

Jak sušit levanduli?
meri*
hodnocení

Moc ti děkuji játo dala do jednoho chumlu máš pravdu hned udělat malé svazečky je to překrésné stačila jsem to předělat

Já také miluji levanduli a vše s ní spojené.

lidus*
hodnocení

0x

Jak správně nevím, já suším v kytičkách uvázaných na trámu pod střechou.

cibuk*
hodnocení

0x

Ostříhat uvázat do menších svazků a sušit na půdě ,nebo kde máte možnost, vzhůru nohama.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

A ještě tip: Aby se na levanduli neprášilo shora, můžete na tu "kytičku" nasadit takový kornout (stříšku).

cituska*
hodnocení

0x

Levanduli suším také v průvanu a je mi líto,že mám jen dva keříčky.Jinak vzorek mých šitých pytlíčků.Doma byl zbytek madeiry a tak jsem to zkusila,paráda..Teď již běhám po sekáčích a sháním něco z madeiry ať mohu pro kamarádky a známé vyrábět voňavé dárečky.Je třeba ale dovnitř vložit jiný pytlíček aby levandule nevypadávala.:)

cituska*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma levandule

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]