Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bazalka zezloutla

Od: juglans® odpovědí: 3 změna:

Presadila jsem jeste nejakou bazalku z kvetinacu na pole,aby mela lepsi vyzivu,uz ji moc nestacila a nechtela jsem pouzivat prumyslove hnojivo.Nyni jsem se sla podivat na pole a tesila jem se jak to bude znat,ze se zazelena.ani nahodou,uplne zezloutla,nektere listecky zakrnely,proste nevypada dobre.Presazovala jsem setrne s peknym balem,sucho nemela,jen je na poli vice slunicka,nez jsme ji meli venku na zapadni stene.Jelikoz letos ji pestuji poprve,prosim o vase zkusenosti.Tu co mam na okne doma jeste tak trochu pozapomenutou a po ruce v kuchyni,tak vypada lepe,neni vybledla,Myslela jsem,ze ji plne slunce nevadi?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Bazalka se nejčastěji pěstuje jako jednoletá rostlina. I když ji budete chtít pěstovat venku - vraťte ji do květináče. Bazalka totiž nemá ráda teplotu nižší než 10 stupňů a vítr. V květináči ji tedy budete moci kdykoliv přemístit na slunečné, světlé místo, kde se jí bude dařit nejlépe. V obchodech jsou k dostání semínka drobnolistých keříčkovitých typů, ale i semínka odrůd s velkými lžičkovitými listy. Mezi nejznámější odrůdy patří ženevská bazalka, velkolistá zelená bazalka, provensálská bazalka, Ararat, African Blue atd.Pokud budete chtít bazalku zasít přímo venku, zvolte silně rostoucí druhy a odrůdy např. Ocimum canun či Wildes Purpur. Chcete-li zasadit již předpěstované rostliny, nejprve je tzv. otužujte. Musí si zvyknout na venkovní teplotu, teprve pak je sázejte. Půda vhodná pro výsadbu bazalky by měla mít kyprá a bohatá na humus nikdy by neměla zcela vyschnout.Je to náročné,květináčové odrůdy jsou očividně lepší.Můj názor.

hodnocení

0x

Bazalka má opravdu ráda sluníčko, ale musí mít také trvale dostatek závlahy - ne však úplné mokro. Ve Vašem případě by mohlo jít o reakci na prudkou změnu prostředí a při současném počasí i na výkyvy jak v zálivce tak i v teplotě, které v posledních dnech byly ve směru vzhůru patrné. Pokud je vše v pořádku, měla by se bazalka napravit sama.

hodnocení

Taky si rikam,ze jeste pockam snad se vzpamatuje,asi to bude sokem na nove prostredi.dik

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]