Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kanadaská borůvka

Od: Šárka odpovědí: 6 změna:
Koupila jsem si borůvku a ještě jsem jí nestihla zasadit. Mám jí už nechat přez zimu v květináči (v jakém prostředí) nebo jí zasadit venku?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x

zalezi jak je kvetinac velky. kazdopadne nesmi vymrznout.

Jako nejlepsi se mi jevi zakopat kvetinac do zeme, prikryt v zime chvojim nebo slamou a obcas zalit. Na jare bych si pripravil pudu a pak ji zasadil.

lucka74
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Je nutné zasadit jí ještě letos. Nechala jsem si zaslat kanadské borůvky od fy. Starkl a oni to vše rozesílají až teď, jelikož říjen nebyl teplotami vhodný pro vsazení do země pro keře a stromy.

Lucka

PS: přikládám část dopisu

Od 15.rijna se cekalo na zakonne umozneni odeslani sortimentu, ktere je zavisle na teplotnich prumerech.

Rozesilani prostokorenneho sortimentu je mozne dle zakonnych agrotechnickych
norem pouze ve stadiu vegetacniho klidu tohoto sortimentu. Jelikoz byly v
letosnim podzimu teplotni prumery nadprumerne, bylo tim samozrejme posunoto
mozne odesilani tohoto sortimentu a tim i jejich sazeni.
al bunda*

Souhlasím s"luckou"doporučuji zasadit, dokud nemrzne - zejména, je li rostlina v kontejneru. Půda bude mít ještě nějakou dobu dost vysokou teplotu vhodnou pro růst kořenů. Navíc si projděte rubriku"rostliny a pěstování"problematiku kanadských borůvek jsme zde již probrali myslím si celkem vyčerpávajícím způsobem - půda, podmínky apod. Pokud budete mít i potom ještě nějaké doplňující otázky, dejte vědět v této nebo i jiné diskusi o kanadských borůvkách, rád zodpovím (a jistě nejen já), co bude v mých silách.

Hezký den.

hespa*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Souhlasím s prvním názorem. Zahrabat i s květináčem atd. Já to zahrabávám zralého kompostu .
otas*
Kam dát aby nepromrzla v kvetinaci? Zeme je vapenata - nevadilo by to pres zimu?
Určitě vadilo - rostlina i během zimy přijímá vláhu a s tou i látky ze země. Ale ten kompost je výborný! Borůvka je celkem mrazuodolná rostlina, nemělo by se jí venku nic stát, pokud ji máte v dostatečně veliké nádobě...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]