Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škůdce na lilii

Od: cituska* odpovědí: 5 změna:

*blee*Něco nebo někdo se mi nastěhoval do lilie.Pěkne ukusuje lístečky až do konce, zanechává za sebou černý fujtabl a když jej rozmáznu je tam malý červík podobný mandelince. Zatím to obírám ručně.Co to je? Jaj se ho zbavit?

Škůdce na lilii

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cesmina*
hodnocení

3x

To jsou potomci chřestovníčka liliového.Mám je každý rok a nevím jak na ně.Tak nejdřív ničím broučky mechanicky a potom i jejich případné potomstvo.Je to piplačka.Jsou tam každý den a vůbec nevím kde se pořád berou .

cituska*
hodnocení

JAKPAK TEN CHŘESTOVNÍČEK LILIOVÝ VYPADÁ,JE MALÝ ČERVENÝ? Takový nějaký sem brouček si na jaře seděl na lístcích.

cesmina*
hodnocení

3x

Jo to je ten brouček liliožroutek.

cituska*
hodnocení

Tak tohle bude asi onen chřestovníček.Tak toho jsem viděla.

Škůdce na lilii #2

kejki
hodnocení

0x

Já po nich koukám od jara a sbírám a fakt, letos jeden dospělec. Jenže můžou mít něco sousedé a pak nezbude než chemie - proti žravým škůdcům. Prohlížejte listy jeden po druhém a najdete malé larvy i vajíčka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]