Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Identifikace hub...

Od: ore odpovědí: 14 změna:

V listnatem lese jsem nasel houby co jsou na obrazku snazil jsem se je identifikovat podle atlasu ale bohuzel se mi to nepodarilo proto se obracim na Vas s prosbou o pomoc... pokud vite co je to za houbu popripade jestli je jedla poradte mi...

predem diky za odpovedi...

Identifikace hub...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Já typuji na Ryzec

hodnocení

0x

Vzpadá to na ryzec ryšavý. Po poranění roní bílé mléko? Má pryskyřičnou vůni a palčivou chuť?

doplněno 05.09.10 20:36:

Jestli je to on, tak je nejedlý.

ore
hodnocení

ne zadne bile mleko ani ze stonku ani z klobouku nevyte...

lidka*
hodnocení

0x

Vypadá to jako ryzec. Už jsem ho sice dlouho neviděla, ale jestli dobře pamatuji, tak má mít dutou nohu. A nechodili jsme na ně do listanatého háje. Ale možná se pletu. Mně to připadá jako tato houba:

naturfoto.cz/... , ale tato je zvlášť chráněná a údajně roste v Čechách jenom v jedné lokalitě. Takže asi spíš ten ryzec. No koukněte, je to zde i podle doby výskytu a je zde takové množství vyobrazených hub, že tam ty své určitě najdete - včetně několika druhů ryzců. *klik*

doplněno 05.09.10 21:00:

A zde ještě přidám různé ryzce - ten pravý má skutečně dutou nohu: zbelitovsko.cz/...

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Našel jsem letos Ryzec pravý i Ryzec kravský a řekl bych, že ani jeden z nich to není. Ryzec ryšavý jsem na živo myslím nikdy neviděl, ale podle popisu také roní mléko. Takže nevím...

karina*
hodnocení

0x

ore, ryzec syrovátkový? Mléko čiré, vodnaté syrovátkově se srážející? K

ore
hodnocení

nene zadne mleko z toho nevytika...

lui*
hodnocení

0x

Taky jsem to v lese viděl. Váš dotaz mě "nakopl"začít hledat, a nenacházím. Jediné co jsem našel podobné, je tohle: houby.gnosis9.net/... Ale nejsem si jist, že je to ono.

ore
hodnocení

zrejme tp bude ona ta cechratka podvinuta... v atlasu jsem ji nasel a i popis vyskytu sedi takze to bude asi ona...

karina*

tak čechratka to 100% není. Ta má trvale podvinutý sametový okraj a ty vaše nejsou ani sametové ani podvinuté.*smich* Ale nejezte to, kdyby to čechratka byla ( jakože není ) už byste nám nestihl napsat nic *smich* Kar.

karina*

čechratka je tohle

doplněno 05.09.10 22:32:

*smich*tak ne...

karina*
05.09.10 22:33

.

Identifikace hub... #2

limetka*
hodnocení

0x

Není to čechratka, určitě se jedná o některý z ryzců, jen ta fotka je trochu nejasná. Letos jsme v jižních Čechách našli spoustu ryzců smrkových - mají dutou nožku a na klobouku lehce zelenou soustředně kruhovou kresbu. Nic z nich na řezu neteče. Jsou velice chutné. Nebyla by detailnější fotka klobouků? Případně příčný průřez nožkou?

sebod*

ryzec smrkový to na 100% není, Je více do oranžova, na klobouku má nazelenalé kruhy. Z mladších plodnic mléko teče. Tady u nás jich roste spousta, jsou výborné naložené do octa.

Tyhle "neznámé" houby jsou u nás v lese také. Nikdy mě nějak nezajímaly. *nevi*. Ale co je tady ten dotaz, tak stále hledám v atlasech, co to může být *cteni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]