Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Semena trávy a psi

Od: forpsi* odpovědí: 1 změna:

Přeji krásný den a moc prosím o radu.

Před 3 lety se mi na ploše s kačírkem objevil druh trávy, kterou nevím, jak pojmenovat. Na konci stébel jsou semínka s osinou a mí psi si je "sbírají" do srsti. S vyčesáním je docela problém, protože sama cestují špičkou napřed a špatně se vytahují. Také se občas zapíchnou do míst s jemnou kůží nebo mezi prsty a to je pak hodně veliký problém - cestují i v kůži.

Poslechla jsem rady a nejdřív trsy celé vytrhávala - to šlo dobře, protože mají jen kraťoučké kořínky. Další rok bylo trávy dvakrát tolik a zase jsem poslechla radu - trávu sekat před dozráním semen. Asi ani to nepomohlo, protože mám pocit, že semena dozrála i po uschnutí. Zkusila jsem je vysávat vysavačem listí - to se docela dařilo, i když jsem tu a tam sebrala i oblázek, ale už jsem byla nešťastná. Taky jsem použila Dominator a Gladiator, ale ta tráva roste dál a dál.

Asi by byl nejlepší plamenomet. Neznáte, prosím, někdo radu, jak se zbavit této trávy a jejích semen? Za každou radu, která přinese alespoň nějaký efekt, budu velmi vděčná a mí psi asi ještě víc. forpsi

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

1x

Jedná se o myší ječmen a je to strašné potvorstvo. Kromě srsti se pejskům obilky zapíchávají s oblibou do tlapek mezi polštářky - už jsme s tím párkrát také skončili u veterináře. Zbavíte se toho jen důsledným vystříkáním nějakým totálním herbicidem (Roundup, Glyfogan, apod.), ale ještě než tráva nasadí květní klásky a budete to muset stříkat každý rok aspoň dvakrát anebo plít a plít a plít... Pokud to roste někde u vašeho pozemku, objeví se vám to tam za čas zase.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]