Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hruska neplodi - je to řezem?

Od: ilonkaa* odpovědí: 8 změna:

mame 2 hrusky 3 roky deleme znich zivy plot takze je mame natvarovane na draty tim jim take deleme pravidelny sestrich na tvarovani bohuzel ani jeden kvet je mozne ze je to tim radikalnim rezem ze neplodi-dekuji za radu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
Rezem nebo řezem?Jsou roky,kdy neplodí vůbec.Jestliže se ořezala před květem(cca začátkem dubna) tak se není čemu divit.Nebo i včely neměli co opylovat když vyletěly a pak mrzlo.Jestliže jí napadl rez(odborně neznám název) nic z plodů nebude.

hodnocení

0x

Zrejme,vse co ma kvest si ostrihate.Nevim jak moc je stastne delat plot z hrusni.Kdyz neni kvet nemuze byt plod.Krom toho,u nekterych hrusni trva hodne let,nez maji plody,zalezi na odrude,ale kvetou.

krkovicka*
Sousedovic hruška měla až v 7mi letech hrušky,dnes je jí 15 a ani jednu,ani nekvetla-má rez.Minulý rok něco málo.

ono se to nezda,ale hrusen potrebuje dobrou vyzivu a vsude se ji darit nemusi,jsou odrudy,ze plodi za 9 let.Potrebuje take opracovavat pudu,nejaky podrost,casto se sazeji proto u pole.choroby,tech ma az dost,ale kdyz oni jsou ty hrusky tak lakave,taky se tu s nimi trochu peru a trvalo opravdu dlouho,nez z nich byly stromky k necemu.

limetka*
hodnocení

0x

Opravdu to vypadá, že si ostříháte při tvarování plodonosný obrost - zkuste rozlišit květní pupeny od listových a při řezu ty květní ponechat.

brumla*
hodnocení

0x

Sázel jsem hrušně před šesti lety, dosud neměla žádné plody ani letos. Takže dále čekám ...

pokud kvetla, ale plody nikde, pídil bych po opylovačích, abyste nečekal léta letoucí...

hodnocení

0x

Moje hrušeň Williemsova na čtvrtkmeni má hrušky až po 6ti letech od vysazení. Do té doby vůbec nekvetla a i přírůstky do dřeva byly celkem malé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]