Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vřetenová sekačka na trávu - zkušenosti?

Od: meryl* odpovědí: 12 změna:

Zdravím všechny a prosím o radu. Chtěla bych si koupit ruční vřetenovou sekačku na trávu. Ale ceny jsou rozdílné a také se nevyznám v parametrech, které výrobci uvádějí. Poraďte na co se mám při nákupu zaměřit, aby mi sekačka dobře sloužila. Máte-li někdo ruční sekačku - předejte prosím zkušenosti. Pozemek mám celkem rovný a asi tak 150 m čtverečních trávy. Elektrickou či benzinovou sekačku nechci.

Děkuji za odpovědi Meryl

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Používal jsem vřetenovou sekačku značkového výrobce dobrých 20 let. Nastavitelná výška trávy, nastavitelný přítlak na žací lištu, automatické broušení, trávu to stříhá a ne drtí jako rotační sekačka, na rovné ploše je trávník perfektní. Těch 150 m zvládnete s lehkým zvýšením pulzu tak po třetinách. Ovšem chce to kosit pravidelně, vyšší tráva se kosí obtížněji.
Já pokosenou trávu nechával ležet, propadla mezi stébly jako zelené hnojení. Dnes kosačky mají i koše na posečenou trávu, dělají se i s motorovým pohonem vřetena. S těmi se dá v nouzi kosit i mokrá tráva, u bezmotorové většinou na mokré prokluzují hnací kola.
Na malou plochu výborný tělocvik, zvládnou i menší děti. Já přemýšlím o opětovné koupi tentokrát motorové vřetenové jako doplňku k rotační, která v átriu anglický trávník nedokáže.
meryl*
hodnocení

Díky za odpověď, malý tělocvik mi neublíží. Máme i elektrickou sekačku, ale nebaví mne potahovat ty šňnůry a nadstavovat prodlužku. Někdy potřebuji posekat trávu jen kolem chaty , takže ruční sekačka by mi vyhovovala.

hodnocení

0x

Mám pro vás bezva typ-vím o zlevněné z 1790kč na 500kč -úplně nová, tedy pokud ještě máte zájem a nemáte to daleko do Prahy?

meryl*
hodnocení

Díky za nabídu, ale bydlím na Zlínsku. Kdybych jela do Prahy, tak by se mi ta cena o hodně zvýšila. Ale i tak díky za typ.

potom nejbližší by mohla být jedna z třech prodejen http://jdem.cz/p6rn8

a výrobkem třeba

zahradni-naradi-wolf.cz/...

algaz.cz/...

zahradni-chatky-domky.cz/...

doplněno 17.06.11 10:31:

tak na takové kosení pro radost a ne z nutnosti jsou velmi dobré, doporučuji potom užší šířku kosení, těch 30 cm, je to lehčí...

moji husqvarnu tlačili i děti bez problémů...

a na rohy a kouty stejně člověk používá nůžky, to ani rotační nezvládne...

fran
hodnocení

0x

Sekačku "tam a zpět" mám, a také hrbatý trávníček se svahem, a ten tedy nijak zvlášť nesekala. Opravovala jsem srpem. Oproti všem motorovým bude výhodou že je poměrně tichá, jenom tiše "řachtá".

hodnocení

0x

Soused tuto sekačku měl a vždy jsem ho obdivoval, jak ji urputně tlačí a potí se při tom jako prase. Na zhubnutí ovšem výborný prostředek!

1jara*

Dobrý den, ano je to pořádná dřina.

1jara,,,,,,,,,,,je to dřna to je fakt,,,Byla jsem z toho nemocná..

tomkivan
hodnocení

0x

Dobrý den,

já mám doma vřetenovou sekačku od HUSQVARNY a musím říct, že pro můj účel posekání tří metrů čtverečných je to paráda. Ale sekat s tím hektar bych určitě nechtěl :) Mám jí rád protože s ní mohu posekat i větší trávu než sekačkou elektrickou ;)

losfuncha*
hodnocení

0x

Mám a nemůžu si ji vynachválit a není pravda, že se u toho člověk nadře (umí s ní v pohodě i naše 84-letá babička :) ). Jen nesmí mít příliš hrbatý terén - ten sekat nezvládá, musí být cca rovina :)

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Já vím, že dotaz je už starý, ale sekadla se kupují a používají pořád. Ta bestie tráva roste furt jak šílená. Zdá se, že názorů na tento strojek je spousta. Možná by stálo za to, si ho někde napřed vyzkoušet, aby se vědělo, do čeho to vlastně jdeš. Mě z ní bolí ruce až na záda, a to o ní tady jenom čtu a teď píšu. Ale, na mě třeba ani nedej, ty co si to chceš pořídit. Mě vlastně bolí ruce na celém člověku, ať už jde o smeták, rotačku, křoviňák nebo fukar. Ahoj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]