Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám doma hyacin,který mi odkvetl a chtěla bych si ho nechat na příště, co teď s ním.Je pořát v zemi a má listy. Mám ho vyndat očistit a ostříhat listy? Někde jsem četla že když se ze spodu nařízne a zasadí opačně, že se může rozmnožit, což bych chtěla vyzkoušet. Prosím poraďte mi co dál.
Děkuji Jana
Janičko:
Pokud máš zahrádku,vyklop hyacint z květníku a zasaď cibuli tam.Dobře zalej a počkej do jara,třeba ještě rozkvete.Asi by to chtělo do zálivky ho trochu přihnojit.Pokud nemáš trochu půdy,vyndej ho na podzim z původního květníku a zasaď do většího s dobrou zeminou.
Nějaké ořezávání nemá smysl.Pokud bude cibule mít dost síly,rozdělí se sama.Ovšem rozdělení cibule má za následek,že budeš třeba dva roky čekat,až nabere síly a vyžene na jaře květ.Proto je důležité,ponechat listy a nechat cibuli zesílit.
JABRAKA
Dobrý den, i já přesazuji po odkvětu cibule hyacintů do volné půdy na zahrádce. Kvetou mi pak i další roky, ale musím přiznat, že většina řídčeji a už ne tak bohatě, jako poprvé v tom květináči. Jaga.
Jaguško, stačí ho nadopovat hnojením na květ a bude zase takový, jako když jsi ho koupila. Je třeba si uvědomit, že většina rostlin, které kupujeme někde ve větším zahradnictvím není zázrak přírody, ale výplod chemie. To se týká násady velkého množství květů, ale třeba i barev květů... Jojo, chemie je mocná čarodějka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.