Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štírovník růžkatý?

Od: sila odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chci se pouze ujistit, zda se jedná o štírovník růžkatý. Děkuji.

Štírovník růžkatý?
Štírovník růžkatý? #2
Štírovník růžkatý? #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sila
hodnocení

Omlouvám se, štírovník je vyfocen pouze na 1. fotografii. Zbývající dvě fotografie se mi zde připletly omylem, zaměnila jsem je.

Podle květu bych řekl, že ano. Příště to chce dát foto celé rostliny.

doplněno 07.07.13 22:15:

Také mám podezření na škardu, buď dvouletou nebo bahení. kvetena.com/...

doplněno 07.07.13 22:17:

kvetena.com/...

sila
hodnocení

Jistě, omlouvám se. Zbytek rostliny rovněž odpovídá štírovníku růžkatému, spíše mne zmátlo, že některé z květů byly zbarvené až do červena.

Omlouvám se, vím, že to zde nepatří, ale nevěděl byste, jaký je název druhé rostliny? Původně jsem ji zde ani dát nechtěla, nyní však marně pátrám po jméně. Tyto rostliny opravdu velmi vzdáleně, přesto však podobající se smetánce, škardě či jestřábníku (zkrátka žluté rostliny :D ) nemohu rozeznat, přehlížím drobné detaily. Předem děkuji za ochotu a pochopení.

papulka

rostlinka na druhé fotografii je prasetník kořenatý

Zkuste se podívat na obrázky hadího mordu.

doplněno 07.07.13 22:00:

A není to nakonec ta škarda?

kvetenacr.cz/...

sila
hodnocení

Škarda to myslím nebude. Liší se v květu, celkově je navíc tato rostlina oproti škardě drobnější. Navíc nemá pod květem takové výběžky, z mých fotek to však není patrné, omlouvám se.

Výběžky škardy: biolib.cz/...

hodnocení

0x

Jestřábníků i škard je více druhů. Celkově se mezi nimi a dalšími podobnými žlutými velmi těžko určuje.

Ale zkuste pampelišku podzimní (i pres ten název čtu v knize, že kvete od června), prasetník kořenatý, jestřábník lesní, škardu ozimou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]