Dobrý den, prosím vás, můžete mi někdo poradit? Na listech pokojových rostlin se mi začaly objevovat hnědé skvrny, začalo to na syngoniích a na difenbachiích - nejdřív jsem si myslela, že je chyba v zalévání nebo ve vlhkosti vzduchu... Teď už mám poničené i listy na šplhavici, na břečťanu, na žumenu, na horské palmě... Na starých listech se počet skrvn pořád zvětšuje, nové listy vyrůstají zdeformované, některé jsou hnědé i po okrajích. Zespoda listů jsem objevila velmi malé černé tečky, některé se časem zvětšily a vypadají jako malinké lesklé kuličky. A listy jsou zespodu lepkavé a na některých jsem si všimla malinkých bílých až průhledných"broučků".Některé rostliny mi už uhynuly. Můžete mi prosím vás někdo poradit, co s tím dělat. Předem velice děkuji za odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.