Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz. V mém okolí, 30 km rozsah, nemohu v žádném zahradnictví zlatice. Ten keř, co z jara kvete žlutě. (já jestli si to zas nepletu). Nezbývá, než hledat po internetu, ovšem bojím se. Za samotné keříky dám kolem 200,-Kč, ale to samé za poštovné, proto bych nerada, aby mi přišly nějaké uschlé klacíky, ale pěkné keříky s šancí se uchytit. Prosím, znáte osobně nějaký eshop? Odkud jste sami už objednávali?
Moc děkuju, Máří.
Zlatice jde běžně "udělat"doma řízkováním,tj zadarmo.Takovéto množení je nejvhodnější začátkem léta, v červnu, ale můžete to zkusit i teď.
Mateřskou rostlinu večer před odběrem dobře zavlažte, vrcholové řízky z jednoletých výhonů odeberte ráno, dokud jsou svěží. Nemusí být příliš dlouhé, stačí větvička o délce zhruba sedm centimetrů, z níž odstraníte spodní listy.
Řízky seřízněte šikmo, ať je řez přesný, čistý (i nástroje musí být čisté - špinavý nůž může způsobit infekci a zahnívání), potom je "namočte" v růstovém stimulátoru (tento prášek seženete v zahradnictví za asi 30 korun?) a zasaďte do substrátu - asi centimetr a půl hluboko.
Záhonek či nádoba, kam je budete dávat, musí být na zastíněném místě. Překryjte je fólií, pod níž zůstanou, dokud nezakoření a nezačnou obrůstat novými zelenými výhonky. Pravidelně však větrejte!
Pokud máte skleník, zasaďte řízky tam, nebudete je ani muset zakrývat.
Zdravím a přeji krásný den.Forsythie-zlatice,kvete krásně od břeezna až duben.Dorůstá 2-3m vysoko,ale můžete ji zastřihnout na požadovanou výšku,Po odkvětu ji seříznete a příští rok opět vám pokvete. keříček stojí 50kc a mají ho u Starkla v Čáslavy.Pošlou ho krásně zabalen a ještě vám pošlou návod.Já mámse Starklem velmi dobré zkušenosti.Někdo zase né.Ale když dodržujete vše jak je psáno v návodu,tak budete spokojena.A tato zlatice jinak nepotřebuje nic specialního.Jen jestli by jste si ji objednala,tak až vám přijde tak ji dejde na 24 hodin do kbelíku s vodou,aby nasákla do sebe vodu.Pak můžete sázet.Když si na internetu vytukáte www.starkl.com tak se tam vše dovíte.
doplněno 04.06.11 12:46:Můžete ještě si již nyní objednat katalog,je z cela zdarma a chodí na jaře a potom v srpnu,ale je také na internetu.
Moc moc moc děkuju. Já už jsem z té jedné strany zahrádky zoufalá, tak si jí konečně udělám hezkou. Jste zlatíčko. Díky.
Jauvajs. Budu muset posečkat. Tak asi je to tak správné, zase to vidím jako plus, že se nesnaží prodat za každou cenu.
! Jarní expediční sezóna zásilkové služby byla ukončena!
Vážení zákazníci, zásilková služba ukončila jarní sezónu 2011.
Během letních měsíců se sortiment živých rostlin nezasílá.
Objednat rostliny si budete moci opět od 8.srpna 2011, kdy bude na této stránce kompletní sortiment pro sezónu podzim 2011.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.