Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dal s orchideji Vandou?

Od: jimi* odpovědí: 7 změna:

*nevi*Dostala jsem před časem orchidej "Vanda" je ve vysoké skleněne vaze bez subtratu,začina odkvetat a ted nevim co mam udělat aby dal rostla a kvetla.Odstřihnout odkvetly stvol nebo ho ponechat, pokud stvol odstřihnout tak v jake vyši?A vykvete vicekrat a za jakou dobu?Děkuji za každou radu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Des reagovala tak, jak reagovala, protože jste možná dostatečně nevysvětlila otázku. Pokud jste dostala odříznutou orchidej, a dala do vázy, tak samozřejmě po odkvětu zahyne, tak jako každý jiný květ, byť by byl sebekrásnější a sebedražší. Ale možná, že jste dostala druh orchideje, který žije ve skleněné nádobě bez substrátu, ale to by tam musely být i její kořeny a žije asi z nějakých specielních hnojiv. Toto pěstování neznám, ale co abyste zašla do květinářství a zeptala se tam, určitě Vám dobře poradí. :)

des*

suzymon Dík za zastání,souhlasím s tím co jste napsala,byla to i moje představa.Stonek,aby rostl ,musí mít aspoň tři kořeny.Také jsem to schytal od admina za nevhodnost,srovnání,aroganci.No ale myslel jsem to dobře a na vysvětlenou,jsem mužského rodu.Děkuji.*hi*

hodnocení

2x

Jedná se o rostlinu epifitní, podle toho je s ní také nutné zacházet. Víte o tom, že má i český název? Tučnopysk! Rostlina je náročná na dostatek světla, může být během léta i slunečné, jen v poledním období je dobré ji trochu zastínit. Zimní podmínky je potřeba posoudit podle druhu (jsou jich desítky), ale všeobecně se dá říci, že jim nevadí teplota pod dvacet stupňů. Zalévejte jen měkkou vodou, dešťovka je nejlepší, jinak alespoň dostatečně odstátou a s teplotou okolního prostředí. Přihnojujte jen velmi slabým hnojivem (cca 1/4 množství používaným k jiným rostlinám). Odstraňujte průběžně uvadlé květy. Je velmi pravděpodobné, že máte některého z mnoha hybridů a tak lze s úspěchem rostlinu pěstovat celoročně v bytových podmínkách.

jimi*
hodnocení

*palec*Děkuji moc za radu,snad budu úspěšnou pěstitelkou.

des*
hodnocení

0x

Co stím chceš dělat?Dostalas kytku,mělas radost,odkvetla jako každá kytka,tak ji vyhoď a je to.Pokud chceš něco pěstovat,jdi k zahradníkovi a ten ti prodá takovou co ti poroste.Jen pro přirovnání,když koupíš nohu z prasete,tak ti také nedoroste.

jimi*
hodnocení

Dík...ale to přirovnani je *blee*divne a rada je k ničemu.

des*

Je to bohužel pravda ,cítíš se dotčená?Jiné přirovnání?Je to jako když strčíš oškrabanou kost do vázy a čekáš že naroste maso.To není rada,je to fakt.

výtka
Upozornění od sys strejc 01. 06. 2011 14:46:28
Nemáte-li nápad či užitečnou radu, raději nereagujte!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]