Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokojový ibišek ven na balkon

Od: tanja® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mohu dát letnit na balkon pokojový ibišek, když mám balkon na přímém slunci? Nespálí se mi? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tofi*
hodnocení

3x

Letnit se ibisek da. Idelani by bylo ho nechat par dni ve stinu ci polostinu, aby se aklimatizoval.

Pokud ho date na prime slunce bez aklimatizace tak se da rici, ze na 100% ho to spali, ale zase nesmutnete opet obrazi. Ja jsme to takto delala leta. Ibisek jsme ostrihala dala ven, vetisna listu se sice spalila, ale on krasne a huste obrazil a vyslovenem u to prospelo.

Letos ho neletnim, nebot od unora krasne kvete, tak je mi to lito :)

naprostý souhlas. když se na jaře ostříhá, tak mu to zbylé listy sice spálí, ale rychle obrazí a super roste. třeba v Brazílii z nich dělají živé ploty, slunko tam pere celý rok a kýče to nevadí, takže přímé slunce mají rády, jenom přes zimu u nás odvyknou a pak je ho na ně najednou moc.

Mám takové tušení, že brazilské venkovní ibišky asi nebudou totožné s českými pokojovými;)

hodnocení

3x

Píšete, že máte balkon na přímém slunci. V tom případě, ho dejte ven, jen když nad ním budete moci vytvořit stín, třeba slunečníkem, anebo ho každý den, což je ovšem obtížné, dávejte dovnitř, v době největšího úpalu. Ibišku, i tomu vnitřímu, letnění samozřejmě prospívá, ale ne přímé slunce. Ahoj a hodně zdaru! *jasne*

lidus*
hodnocení

2x

Pokud máte okna na západ a praží tam sluníčko tak dopadnete jako já, každá kytka včetně balkonovek zhoří. Jediná co odolává je rozmarýna.

hodnocení

1x

Celá léta jsem ibišky stěhoval přes léto na betonový dvůr. Slunce na ně svítilo cca do 13:00 hodin. Hodně jsem je zaléval do misky (prakticky stály ve vodě). I když si návštěvy klepaly na čelo, ibiškům to kupodivu prospívalo. Ovšem na Vašem balkóně můžou být jiné podmínky, takže radši nejdřív zkusit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]