Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mandarice padají zelené listy

Od: mila2010* odpovědí: 2 změna:

Čtvrtým rokem pěstuji s úspěchem mandarinku. Hned první rok jsem ji přesadila a pěkně plodila. Před 14 dny jsem ji začala opět letnit. Letos jsem ji po druhé přesadila. Ale po tom mi shodila během 3 dnů víc jak polovinu zelených listů, a ty padají dále. Zeminu jsem dala zahradní s příměsí písku a rašeliny - byla už dost prokořeněná. Kde je chyba?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

1x

Může to být šok - reakce na změnu podmínek, pokud jste s letněním začala naráz a bez předchozího postupného přivykání, zvláště jestli šla rostlina v horku na přímé slunko. Což nevím, to z vašeho popisu není úplně jasné. Dala bych ji někam do částečného stínu, dbala na správnou zálivku a trpělivě čekala, citrusy shozené listy bez problému nahrazují.

Presne tak.Se sluncem ted opatrne,at na ne prilis neprazi a osetrovat,mel by se vzpamatovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]