Nejste přihlášen/a.
Co dělat, když jsou nové květy mnohem menší než ty, které kvetly při zakoupení? Čím to můze byt?
Díky za rady
Může to být tím,že hlízy nebyly uskladněny při největším obsahu nastřádaných živin.Asi by to chtělo jeden rok ji zbavit co nejdříve květů a nechat do podzimu střádat živiny,měly by být před uskladněním na zimu co největší.
JABRAKA
Kdyz uz vidim, ze kvety osychaji je asi vhodne je odstranit at rostlinu nevysiluji, ze?
Mne spis napadlo, zda to neni tim, ze jsem je mela v malem kvetinaci (ve kterej jsem je koupila) , nebo tim, ze jsem je nehnojila...
Vcera jsem je zasadila do samozavlazovaciho truhliku tak snad se jim bude darit..
Helinko, předpokládám, že jste koupila totéž co já minulý týden, tedy jiřinky, které se pěstují jako jednoleté a nemají hlízy. Moc mne květinářka tímto tvrzením překvapila, myslela jsem, že hlízky mají všechny. Doporučuji - přesadit, ale to už jste vlasně udělala, takže další doporučení - mírně hnojit v každé zálivce - Kristalon plod a květ. Usychající a odkvetlé květy vždycky odstraňte, podpoří to další násadu poupat.
Limetko, take si myslim, ze jsme poridily obe to stejne
Mam letos poprve i samozavlazovaci truhliky..muzu hnojivo prilivat do misky zespodu?
Krisatalon plod a kvet mam doma..takze jsem nachystana Tak doufam, ze se jim povede lepe nez loni.
Limetko,oni nekdy v zahradnictvi pekne kecaj.Jirinky pestovane ze seminek,udelaji take hlizky a daji se pak uchovavat zrovna tak,jako ostatni jjIriny.hlizky jsou male,ale jsou.Jiriny jsou narocne na hnojeni,krom kompostu,muzeme zapravit prumyslova hnojiva.Neskodi priho´dit treba Cererit.Ale muze pani i zalevat hnojivem pro balkonovky.Velke Jiriny se pestuji ze rizku,ktere se vysadi na pole a do podzima udelaji hlizi k prodeji.,bez skleniku to ale nejde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.