Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jiřina - Dahlia - jak pěstovat

Od: helinka1984* odpovědí: 9 změna:

Co dělat, když jsou nové květy mnohem menší než ty, které kvetly při zakoupení? Čím to můze byt?

Díky za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Může to být tím,že hlízy nebyly uskladněny při největším obsahu nastřádaných živin.Asi by to chtělo jeden rok ji zbavit co nejdříve květů a nechat do podzimu střádat živiny,měly by být před uskladněním na zimu co největší.

JABRAKA

helinka1984*
hodnocení

Kdyz uz vidim, ze kvety osychaji je asi vhodne je odstranit at rostlinu nevysiluji, ze?

Mne spis napadlo, zda to neni tim, ze jsem je mela v malem kvetinaci (ve kterej jsem je koupila) , nebo tim, ze jsem je nehnojila...

Vcera jsem je zasadila do samozavlazovaciho truhliku tak snad se jim bude darit..

limetka*
hodnocení

0x

Helinko, předpokládám, že jste koupila totéž co já minulý týden, tedy jiřinky, které se pěstují jako jednoleté a nemají hlízy. Moc mne květinářka tímto tvrzením překvapila, myslela jsem, že hlízky mají všechny. Doporučuji - přesadit, ale to už jste vlasně udělala, takže další doporučení - mírně hnojit v každé zálivce - Kristalon plod a květ. Usychající a odkvetlé květy vždycky odstraňte, podpoří to další násadu poupat.

helinka1984*
hodnocení

Limetko, take si myslim, ze jsme poridily obe to stejne :)

Mam letos poprve i samozavlazovaci truhliky..muzu hnojivo prilivat do misky zespodu?

Krisatalon plod a kvet mam doma..takze jsem nachystana :) Tak doufam, ze se jim povede lepe nez loni.

limetka*

Jasně, vodu s hnojivem dolů do misky! Tak ať se jiřinkám i vám daří dobře!:)

helinka1984*
hodnocení

Díky, časem písnu..

Limetko,oni nekdy v zahradnictvi pekne kecaj.Jirinky pestovane ze seminek,udelaji take hlizky a daji se pak uchovavat zrovna tak,jako ostatni jjIriny.hlizky jsou male,ale jsou.Jiriny jsou narocne na hnojeni,krom kompostu,muzeme zapravit prumyslova hnojiva.Neskodi priho´dit treba Cererit.Ale muze pani i zalevat hnojivem pro balkonovky.Velke Jiriny se pestuji ze rizku,ktere se vysadi na pole a do podzima udelaji hlizi k prodeji.,bez skleniku to ale nejde.

hodnocení

0x

jikl.cz/... Toto je také zajímavé počtení.*jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]