Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sundaville - zloutnouci listy co s tim

Od: tofi* odpovědí: 3 změna:

Dobry den,

pred casem jsem mela sundaville, krasne mi rostla a kvetla, ale bohuzel se mi ji nepodarilo prezimovat. Letom mi ji manzel koupil. Byla krasne zelena a plna kvetu. Presadila jsme ji do vetsiho kvetinace a nechalan a terase (na jizni strane) mam ji zhruba mesic a ted posledni tyden ji zacali zloutnout listy a ty spodni opadaly. Neni videt, ze by bal necim napadena. Jedine co me napadlo, ze tam uz je na ni moc horko a tak jsem ji premistila do pergoly, kde sviti slunicko jen rano a pak je zastinena - udelala jsem to vcera takze zaitm netusim, jeslti ji to pomohlo, ale bojim se, aby mi nezahynula :( Mate s tim nekdo zkusenost - mohu s tim neco udelat?

Dekuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

2x

Tofi - jak často a čím hnojíte? Mně poradil kdysi zahradník hnojení veškerých balkonovek do každé zálivky, používám Kristalon a osvědčilo se mi to. Asi bych ji zkusila přihnojit. A to prudké slunce jí opravdu moc nedělá dobře, takže to přemístění je úplně správné.Chce světla co nejvíce, ale ne plné sluníčko.

hodnocení

2x

Cetla jsem,ze by mela byt na slunci,ale v nejteplejsich hodinach dne ve stinu.Letni pestovani pri teplote-20-25 stupnu.Doporucuji take rosit listy,ale ne na kvety.Hnojeni,ja myslim ,ze Kristalon bude dobry,pisi tu,ze se pouziva komplexni hnojivo pro kvetouci a dekorativni pokojovky,1 za 14 dni..Presazuje se kazdy rok na jare,vyzivna puda a drenaz.zalivka-nesmi vyschnout substrat.take je tu zminka,ze se daji mnozit rizky ve sklenikovem prostredi.

tofi*
hodnocení

Dekuji za rady. Hnojila jsem ji hnojivem na ruze - tak priste radsi zkusim ten Kristalon a uvidime. Snad ji to pomuze. Asi to bylo i tim sluncem - ja jsem ji dostala v dubnu a to mylsim, ze na ni bylo na te terase tak akorat, ale ted ty paraky pro ni asi nejsou to prave, tak jsem ji dala na misto, kde byla ta puvodni a kde se ji darilo :)

Jeste jendou moc dekuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]