Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sloupovitá jabloň - listy se rolují

Od: mulisi odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, zda někdo nevíte, co je sloupovité jabloni - od jara sice obrazila, ale lístky jsou malé, některé téměř srolované a celkově je jabloň málo olistěná.. Mám jich na zahradě 5, ale jen 2 vypadají takto bídně. Zkoumala jsem lístky na mšice či jiný hmyz a nic jsem nenalezla.. Jestli je to nějaká plíseň či houba, to opravdu nepoznám, tak prosím o radu, zda jste se s tím někdo nesetkal. Přikládám fotky, i když na nich to není moc dobře viditelné. Díky za každou radu.

Sloupovitá jabloň - listy se rolují

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je to Padli jablonove,musite postrikat- napr.Discus a jine.osetrujeme 2 tydny pred kvetem a pak az do cervence v 7-14 dennimi intervaly.nektere odrudy jabloni na to trpi vic,nebo zalezi na lokalite.take nevyvazene hnojeni,prilis dusiku,mene drasla muze podporit tuto chorobu.tak drzim palce,ale vetsinou postriky funguji,skoda,ze se nezahajilo driv.

tofi*

Souhlasim s vami, ze sej edna o padli. Jen bych jeste doplnila, ze nektere odrudy nato proste trpi a pak se s tim bojuje opravdu tezko. Ja treba miluji Idaret, ale ten na to vyslovene trpi a ac jsme strikali temer porad- stejne padly mel :( Takze nakonec jsmev ymenili za jinou odrudu a je pokoj.

mulisi
hodnocení

Děkuji mockrát, budu tedy stříkat. Padlí mě nenapadlo.. Znám padlí na angreštu a to je hodně vidět, protože ten našedlý povlak nelze přehlédnout, tady ale žádný povlak nebyl, tak mě to vůbec nenapadlo...Snat stromky ještě zachráním... Díky moc

mulisi
hodnocení

ještě jedna fotka

Sloupovitá jabloň - listy se rolují #2
mulisi
hodnocení

..do třetice

Sloupovitá jabloň - listy se rolují #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma sloupovité jabloně

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]