Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obyčejný javor - vypěstování malých stromků?

Od: marenka* odpovědí: 6 změna:

Možná hloupá otázka, možná ne. Přeji krásný den a předem se omlouvám, se zahradničením začínám. Potřebuji cosi zdarma *hi* ještě k jedné straně plotu. Dnes jsem objevila ve městě u potoka nálety javoru. Malé, oni je stejně z technických služeb likvidují a tak jsem si jich asi 10 vytrhla i s kořínky. Má otázka zní. Dají se vypěstovat jako třeba habr? Do malých košatých stromků u plotu? *modla*

Velice předem děkuji. Máří.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kato*
hodnocení

2x

Nebude-li vám vadit to,že je budete každý rok stříhat.Tak je udržíte ve výšce jaké chcete.Já mám takový javor v květináči celoročně venku a je to celkem odolná rostlina.

marenka*
hodnocení

Děkuju moc. *pusa* Stříhání mi vůbec nevadí, už mám i pár větviček zlatic, které vypadají, že zakořenily. *ua*Šlo mi opravdu jen o to, jestli se dají udržet stříháním v malé a přesto košatější podobě. Investovat do živého plotu nechci, není to zas tak úplně moje a tak sbírám kde co. *smich* Dokonce mi začíná kvést rhododendron, který jsem našla vyhozený za zahrádkami za kompostem. *uspech*

krkovicka*
Když už hledáte kde byste co našla,zkuste břečťan.Všude roste,je ho mnoho a taky dělá zástěnu.Nechte ho pnout.Sice je to nadlouho než se rozroste,ale plní svůj účel.Navíc v zimě je pořád zelený.Má rád polostín i stín,vlhkost i mech.Vydrží i přímý slunce.

krkovicka*
hodnocení

0x
Nevím zda se Vám uchytí.Ale ano dají,sice to budou čahouny až 4m(rychle rostou),svůj ůčel stínění splní.Pak je vhodný je seřezat.
marenka*
hodnocení

Já je právě chci max. do své výšky, něco jako živý plot, ale zaboha nikde nemůžu najít informace. Díky za odpověď. *modla*

krkovicka*
My právě nálety vlastníme u plotu,takže vím.Jen aby Vám nepřerostli přes hlavu.Ještě se tam těm javorkům musí dařit,to už nevím jak na něj(je tam kamený terén)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]