Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gumove pruhy na zahradni cesty

Od: juglans® odpovědí: 15 změna:

Tak jsem si zase vymysĺela novou vec a nevim kde sehnat.Vsimla jsem si nekolikrat v zahradnictvich mezi zahony,nebo parenistem,takove gumove pruhy a pri praci nemuseli chodit v bahne.Rada bych zjistila,kde je mozne neco takoveho sehnat,chtela bych pouzit mezi zeleninove zahony.Hledala jsem na netu,ale vzdycky se mi tam objevi nejake drahe gumove podlahy na kurty a hriste,tak to zase ne.Nemate prosim nejaky typ a odkaz.dekuji

doplněno 18.05.11 19:55:

Ted jsem objevila supr plastove chodniky i s vyvysenym okrajem,ale nejvetsi siri maji 36cm.Potrebovala bych minimalne 50cm.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Na chodníky už dlouhá léta používám pásy ze staré hydroizolační lepenky Sklobit.(také Ipa.)Nekloužou a brání růstu plevele.Získal jsem je při opravě střechy na paneláku.

JABRAKA

hodnocení

Neni to spatny napad asi to tak udelam.diky

hodnocení

2x

Tak mě najednou napdlo! Co koupit krytinu na střechy a nařezat si ji sama podle své potřeby. Nemůžu si honem vzpomenot, jak se tomu říká, ale sama jsem si ji kupovala na střechu verandy, a také po ní chodím, když jdu na půdu. Je hrubá a neklouže. Abyste věděla, i já už dlouho sháním něco mezi záhonky, protože mě nebaví trhat plevel kolem dokola. Jo "Ipa" se to jmenuje. Teď jsem si vzpoměla. Určitě to vyjde daleko levněji a neupadnete na tom. Tak ahoj, také se půjdu zeptat kolik to stojí, a co mají na výběr. :)

hodnocení

suzy,mas stejny nazor s Jabrakou,asi to bude nejlepsi.Tak abych koukala,kde opravuji strechu a neco zbylo.dik

lidka*
hodnocení

1x

Já jsem objevila tuto společnost, která nabízí obdobné výrobky: intertechplus.cz/.... Lacinější řešení mne napadlo, sehnat gumové pásy z vyřazených dopravníků - ale to asi bude už hodně poničené. Ale produkty Intertechplusu se mi libí! *palec* Je to to, co si představujete?

doplněno 19.05.11 08:40:

Jo PVC mne také napadlo, ale to je o ústa! :D Trochu hlíny, trochu mokra . . . . . Já bych tam nechala pásy trávy na šířku sekačky, aby se to dalo pěkně udržovat a nebo štěrkopísek a pod to nějaký materiál, aby neprorůstal plevel. Připadá mi to takové přírodnější. Ale samozřejmě záleží na celkovém vzhledu zahrady. Já jsem měla cestičky udělané z vyřazených překladů a nebo cihel, mezi tím rostla tráva, kterou jsem sekala. *nevi* Nebyla to zahrada okrasná, spíš užitková. :)

hodnocení

LIdko, kdyz zadate -kovoagrex-shop a potom-chodniky,obrubniky.ukaze se vam chodnicek o rozmerech 360x1200mm za 203kc.Tohle by se mi libilo,ale zda se mi sire 36 cm malo,kdyby tak meli nekde neco podobneho a siri aspon 50.Puvodne jsem myslela jen ty pasy a vubec bych se tomu neebranila,kdyz by vysly levneji.Koukala jsem na ten odkaz od vas,jsou to pekne veci,ale cenove bych si nemohla dovolit.Ono ani ty chodnickyd-1200mm za 203kc neni malo,nejakou tisicovku by me to prislo,ale libi se mi,ze maji zaroven obrubnicek po stranach a vypadaji,ze by mely vydrzet.Kdyby jste nahodou na neco narazila,budu velice rada a moc vam dekuji.

reeve*

A pásy nařezané ze starého PVC by vám nestačily? Já vím, nemá to žádný exkluzivní vzhled, po dešti to klouže (a při sněhu ještě víc), ale funkci to plní (mohu osobně potvrdit ze zelinářské zahrady).

PVC nebrat. Za mokra si na tom rozbijete hu... (pusinku).

hodnocení

je to stejne ,jakokdyzsi stoupnete na mokrou folii a jedete.

hodnocení

Sterkove cesty nyni delam,ale jen v te okrasne casti zahrady.Do pole si to neumim predstavit,polozit gumy,by bylo fakt uplne idealni.Kdyz se vam na ne dostane trochu zeminy,splachete a je to.Nekoukala jste na ty umelohmotne chodnicky?Neumim sem dat odkaz.Jsou ale uzke,to je tak mezi zahonecky a ja potrebuji i takovou 1 sirsi cestu.az na to ekde narazim v zahradnictvi,snad se zeptam,kde a za kolik to berou.

lidka*

kovoagrex.com/...

Koukala jsem, ale snad by to bylo plně funkční - není to zrovna nejlacinější. Chtělo by to vidět a osahat. :) Třeba ještě někdo něco vymyslí, je zde hodně šikovných rádců. *tuc* To je dobrý nápad, vyzpovídat je v zahradnictví.

hodnocení

Verim,ze jeste nekdo jeste poradi,ale i tak vam moc diky za zajem.

hodnocení

0x

Gumové pásy z vyřazených dopravníků jsme kdysi pokládali mezi záhony, kde byly širší cestičky. Při nošení vody v konvi na zalití záhonu kapalo na pás a pak stačila neopatrná chůze a hned jsem byla na zemi. Ráda nosím v létě na zahrádce obyčejné pantofle, ale ty klouzaly nejvíc. Dnes už bych si nic takového na zahradu nedala. Snad by pomohla protiskluzová obuv, ale ta není v parném létě pohodlná. Ta guma je ideální skrýš pro slimáky. Nyní si na cestičky na jaře po upravení záhonů položím kostky dlažby na délku kroku a jsem spokojená. Nechci vás od vašeho záměru odrazovat.

hodnocení

Zalezi asi na materialu,ja nevim.Pred mnoha lety jsem delala v zahradnictvi,ktere jiz neeksistuje,no a meli jsme tam nejake pasy mezi parniky,tenkrat jsem mela jine zajmy,no a nevzpominam si,ze by klouzaly.tim nechci rici,ze vam neverim,je morne,ze to byl jiny material.strasne se mi libi ty chodnicky z um hmoty,ale jak popisuje Lidka,chce to videt,omakat si to a hlavne prijit nekde k penezum.Kdyz si predstavim dat,kde potrebuji chodit ac jo,na to nemam.

jip*

Slimáci tam opravdu zalézají, stačí pak pás nadzvednout a ty potvory vybrat. Proto je lepší mít ty pásy v kratších kusech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]