Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mušky

Od: dendi odpovědí: 6 změna:
Prosím poraďte někdo. Mám ve všech květináčích na hlíně malé mušky. Přečetla jsem o tom všechno možné a zjistila že žádné mšice ani nic jiného co se běžně popisuje to není. Vypadá to jako normální muška a líta to když zalívám.Chemický postřik pomohl jen na chvíli. Jsou zpět!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Myslím, že moc zaléváte. Doporučuji kytky přesadit (vyměnit zeminu) a zalévat přiměřeně.

Hezký den.

doplnit odpověď
hodnocení

0x

vypadaji urcite jako octove musky. Hlina, kterou jste pouzila nebyla sterilni, doporucuje se dat pudu predem proparit... ale ja to taky nedelam. Nektere maji v sobe zarodky techto musek a jine znacky hliny ne. Casem objevite tu, ktera vam bude vyhovovat.

Ted bych vam doporucil takove zlute lepitka co se zapichuji do kvetinacu a musky se na ni postupne vsechny prilepi. Cim drive to udelate tim lepe.

al bunda*

Já to v předchozím příspěvku neuvedl, ale ty mušky budou nejspíše smutnice. Mohly by velmi dobře pomoci běžné spreje proti mouchám (létajícímu hmyzu) - Raid, Biolit, Cobra...

Hodně zdaru.

nensy*
al bunda- moc děkují co jste napsal i já mám takoví problém díky za radu o muškách:)SO.

sanarae
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Osvědčila se mi skořice - buď do vody na zálivku nebo stčit kousek celé skořice do půdy.
zwiki*
sanare je to zajímavé,ale pomohlo to!Asi ta silice z kůry.Díky za radu a hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]