Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysadba levandule do zídky

Od: juglans® odpovědí: 3 změna:

Dobry den,pestuji levanduli,ale vzdy na zahone.vim,ze ma mit propustnou vapenatou pudu,slunicko atd.ale napadlo me,ze ji zkusim nasadit na prave hotovou kamenitou zidku.vytvorila jsem v zidce z vrchu,takove kapsy,asi 35 cm hluboke a tak potrebuji poradit,jestli to bude stacit k ruśtu.dEkuji Juglans

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Podle mne bude rostlina jako v květináči, a tím pádem ji budete muset hodně přihnojovat, protože živiny rychle vyčerpá a z kamené zdi, si je nevezme. Chápu vaši vizi rozkvetlé a vonící zídky, a když jste se tak rozhodla, tak to udělejte, ale co v imě? Zeď promrzne, a rostliny zahubí, takže je budete asi muset vysazovat každým rokem nové, a pokud vím, levandule je trvalka, a čím je starší, tím je bohatší. Také ji mám na zahradě. Asi vás inspirovala Francouzská provincie, ale tam mají naprosto jiné podnebí, a skutečně u nich roste levandule i v kamení. No, ale i tak Vám přeji úspěch, a hlavně, nedejte se odradit, vždyť za pokus to stojí. Podle mne, Vám to rostlina řekne po čase sama. Ahoj. *slunce*

hodnocení

Suzymon, zdravim a musim rict,ze my take doslo,ze je to chyba,ted jsem se vratila z venku a delala otvory az na dno,kde je jen trochu sterku a celkove,vetsi jamy,jeste nejake dodelavky zitra.Jinak francie me ani neinspirovala,proste tak nejak napadlo,spis ta stribritost listku libila ke kamenum sede bridlice a v blizkosti mam zlutave ruze a libila se mi k tomu modra levandule uz v loni blizko nasazena.Takze vlastne zidka slouzi jako takovy predel,nebo obrubnik od ruzi a za zidkou cesta z sedeho sterku ve vyvinu.az bude hotove poprosim deti,aby vyfotily a budem doufat ze poroste.Jeste jsem tam zasadila mezi mochny krovite,asi nerostou v domovine pospolu s levanduli,ale nejak se mi tam zamlouvaly.Puvodne jsem chtela nejake netresky a rozchodniky a pak nakonec vse je jinak.

Až to budete mít vyfocené, dejte sem obrázek. Musí to bý moc hezké. *hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma levandule

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]