Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak osetrit okousany kminek hrusne

Od: juglans® odpovědí: 5 změna:

dnes mi ovce okousaly kminek hrusky,ktera je zrovna jako jedina obalena hrustickami.Myslite,ze postaci zatrioskem na roubovani?sice se mi kdysi osvedcil recept,namazani jilem s kravincem,ale ten nemam.Zatraceny zvirata,travy maji,ze nestihaji kousat,no jo,no...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

0x

nám v zimě okousali mladou hrušku zajíci. Přežila ještě jedno léto a letos už nevyrašila... :(

Kmínek jsme zavoskovali, ale stejně to nepomohlo... Ale jako první pomoc to udělejte co nejdřív, třeba budete mít víc štěstí

1jara*
hodnocení

0x

Pokud to není okousané i s lýkem, tak uřežte proutek z hrušně sloupněte kůru. Tuto kůru přiložte na očistěné postižené místo okusem, zabalte igelitem, pevně stáhněte. Po několika týdnech by kůra měla přirůst ke kmínku. Pokud je postižené místo větší tak silnější prut.

hodnocení

Diky,ale oni to jsou mlade stromky a vetvicek tolik nemaji a kmen je poskozeny vevelkem rozshu.Jiste je to dobry zpusob,ale nakonec jsem to namazala balzamem na roubovani.

jabraka*
hodnocení

0x

Situace se dá také vyřešit můstkem z letorostů této hrušně na třech místech okolo kmínku se konce vetknou pod kůru jako při roubování.Pak zatřít voskem,nebo latexem a stahnout PE páskou.

JABRAKA

hodnocení

Jabrako asi bych si nevedela moc rady,jak uz jsem psala natrela jsem cely kn´minek voskem,zda se ,ze okousaly jen vrchni vrstvu,snad se kura obnovi.Nejdriv jsem byla bezradna,rozcilena a tak hned psala,snad to obroste u vidime.Moc dekuji za pomoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]