Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sekání pozemku

Od: nenynka* odpovědí: 4 změna:
Nevím ,ale třeba mi tady někdo poradíte? Málokdo dneska nenadává na sousedy a u nás je to obdobné :o). Mají pozemek (jen louka) nad našim st. pozemkem. Sekají si jen část louky a zbytek hlavně hranici s našim pozemek nesekají,zůstává tam džungle-doslova,roste tam kdejaká tráva atd ale taky nálety z jasanů-a jasan jak asi víte je pěkný prevít..je ho pak všude hodně...šíře toho porostu nesekaného je asi 5 metrů a je to po celé délce hranice..Ze zákona se musí majitel sekat svůj pozemek,ale jak tomu docílit..? Na obecním úřadě jim to jen zdělili,že se nám to nelíbí,ale to je vše.Jinak oni tu louku pronajímají místnímu JZD a ti na to berou dotace..

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pockmat
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Zdravim,na toto je zakon, ze kazdy majitel pozemku musi ho udrzovat. Pokud plevele na vlastnikove pozemku zasahuji do pozemku souseda,tak to musi napravit jinak muze dostat pokutu.To rikala nase znama a v Brne to alespon plati. Informujte se na svem Obecnim urade pro jistotu.Ale pokud to spravuje JZD a bere na to dotace,tak bezte k nim na"urad"a domluvte se s nima. Hodne stesti!
nenynka*
hodnocení

Za týden bychom měli mít odezvu z Obecního úřadu,dali jsme jim to písemě,tak to nějak řešit musí...jen jsem zvědavá jak,poslední dobou mám pocit,že úřady tady se snaží dělat mrtvý brouky..Jinak děkuju za odpověď!

jirik50*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
nejlepsi je obratit se na odbor zivotniho prostredi, ktery je v obci s poverenou statni spravou. Dobre je znat cislo parcely (ale neni to nutne). Tam maji plany obci a umi si parcelu najit. Upozorni pisemne majitele pozemku, aby sjednal co nejdrive napravu, a pokud tak neucini, maji moznost ulozit solidni pokutu, mam pocit, ze az 100 tisic. Otazkou zustava, zda tam majitel te louky nema zname
stoper
Měl jsem stejný problém, za plotem u sousedů džungle, ze které se mi kde a co natáhlo do záhonů, v domě nebydleli, zahradu nesekali. Jednou jsem, unaven neustálým pletím, namíchal pěkně ostrý roztok roundupu do 6tilitrového postřikovače, vysadil díl plotu a"pohnojil"jim tu buřeň, během jednoho léta asi 4x. A problém je vyřešen. A kdybys měl verpal, tak asi navždy.(.o))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]