Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přeseknutý kořen smrku - uschne?

Od: mezz* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,máme na zahradě dva krásně vzrostlé asi 3m vysoké smrky - mají seřízlou špičku,aby dál nerostly do výšky - každý je v rohu a má svůj prostor. K tomu jednomu jsme přisadili rostlinu,ale při kopání jsme přesekli kořen,možná i dva.Byly úplně u povrchu,to jsme nečekali,kořeny měly průměr asi 1cm. Ublíží to smrku nějak?

Děkuji za odpověď.Je krásný,kdysi jsme ho zachránili v lese, někdo ho tam vykopal.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

V žádném případě se o něj nebojte. Já mám u domečku dva vysoké smrky, které zasadil bývalý majitel. Protože se jim dobře daří, jeho kořeny zasahovaly až k sousedům a zvedaly jejich chodníček. Shodou okolností je to ten bývalý majitel, který smrky zasadil při narození dětí. :) Tak kořeny vysekali - měly půměr tak minimálně 5 až 8 cm. Já sama jsem některé menší kořeny vykopala při sázení. A smrky rostou vesele dál a skvěle se jim daří. Daří se jim bohužel tak skvěle, že budeme muset uvažovat o pokácení, protože jsou mezi domy a svou majestátností při větrném počasí děsí nás okolo. :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]