Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majoránka - kdy seřezávat?

Od: juglans® odpovědí: 6 změna:

Dobry den vsem,nemam moc zkusenosti s majorankou a tak se obracim na vas,kteri ji pestuji.Mam ji zatimv kelimkach doma na okne,asi 20cm vysokou,cast uz kvete.Cetla jsem,ze se ma serezavat pred rozkvetem.Zda se mi vsak jeste malinka,ale asi budu muset zkratit,ze?ven ji chci dat az po zmrzlych na zahon,kolikrat serezavate za sezonu?Dekuji Juglans

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

2x

Juglans - mám dobré zkušenosti s majoránkou a bazalkou v samozavlažovacím truhlíku - na rozdíl od té, kterou mám na záhoně (2 sestříhání), z truhlíku sklízím i 4x za sezonu a ještě je pak můžu přenést dovnitř a něco naroste i na začátku zimy doma. 20 cm je dost, už můžete poprvé stříhat, ale jen tak, aby vám zbyly dole nějaké zelené lístky - nesmí se to ustřihnout úplně do holého "dřeva".

hodnocení

Dekuji moc za rady Limetko,s tim truhlikem to urcite vyzkousim,ale cast budu mudset stejne na zahony.zavlazovani,u nás bez problemu,tak snad take neco bude.Jen si rikam,ze jeste chvili s vysadbou pockam,pry ma byt nejake krupobiti v tydnu,jeste na to poradne mrknu.dik

rejpal*
hodnocení

0x

Už to tady bylo poradte.cz/...

rejpal*

Sorry to byla jiná bylinka-Majoránka Péče: jakmile výhony přesáhnou délku 10 cm, rostlinu zkraťte. Nať střihaná po odkvětu má nahořklou chuť a rostlina rychle ukončí vegetaci.

lidus*

*palec* pro rejpala.

11.05.11 00:13
hodnocení

dik

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]