Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cibuloviny v nádobách a pokojové kytky ven?

Od: pipa1 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, min.rok jsem vysadila cibulky tulipánů do nádoby, kterou jsem teď přemístila ven, tulipány se moc neujaly, jsou tenké, sice vykvetly ale za chvíli uschly. Já teď řeším to, zda je mám v nádobě nechat, nebo z nádoby vyndat a použít nádobu na jinou rostlinu. Pak jsem zasadila Cannu indicu, kterou jsem min.rok po seschnutí přezimovala v místnosti v troše hlíny. Zasadila jsem ji nyní do nádoby, ale nevím, jestli ji mám nad zemí ustřihnout, nebo co mám dělat, aby se probudila a začala znovu růst. Můžu dát na terasu Orchideje a další pokojové rostliny, prý je to pro ně prospěšné? Je to spousta otázek, ale s pěstováním rostlin začínám a proto uvítám každou radu. Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

2x

cibulky vytáhnout a nechat venku (v novinách, krabici apod) a na podzim znovu zasadit. Květináč můžete použít na letničky at to máte hezké... ;)

Cannu - to suché ustřihnout, zalívat a čekat...vyroste

Rostliny na terasu ano - ale - nejdříve do stínu aby si zvykly na sluníčko a tak po 14 dnech můžou na sluníčko - ale taky ne všechny je to podle druhu - některé slunce nesnesou, musí mít aspon polostín... Orchideje třeba do stínu pořád... Yucca po aklimatizaci plné slunce... Určitě je to pro ně prospěšné...

pipa1
10.05.11 14:54
hodnocení

Děkuji*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]