Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netřesk - z čeho namíchat zeminu?

Od: helinka1984* odpovědí: 5 změna:

Mám kopupený standardní zahradnický substát..v jakém poměru k němu mám přimíchat písek a šterk, aby byl netřesk spokojen? Vím, že má rád dobře propustnou půdu..ale zatím jsem žádnou nemíchala...Předem díky za radu.

výtka
Upozornění od sys hejkal 10. 05. 2011 07:13:51
Váš případný další dotaz k netřeskům klidně doplňujte do už existujících otázek, nezakládejte třetí...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

takhle jsou spokojené netřesky v jílu alf.pise.cz/... na zahradě máme jíl, tak rostou buď přímo v něm nebo ho trochu dám do květináče. A rostou a množí se. Žádné speciální směsi, jílovitá hlína ze zahrádky.

myse*

hlínu s pískem smíchat - přiměřeně... *smich* Netřesky vydrží snad všechno...

terezaspk*

Přesně tak, já si je šupla do hlíny nabrané ze zahrádky, do truhlíků na parapet společně s vřesovci a pár kamínků do toho, a paráda :)

helinka1984*
hodnocení

Mám skleněný lavór (mísu), který nemá dole žádné otvory...můžu v něm nětřesky pěstovat?

Vystačí si netřesky se zalíváním jen formou postřikování z rozprašovače?

gasha*
hodnocení

0x

Na to, aby porost netřesků vydržel pěkný několik let , je nejlepší dát pod rostliny drenážní vrstvu. Je to ochrana před přemokřením a následným zahníváním, které hrozí hlavně během teplé a deštivé zimy. Jinak zemina může být, jak už tady bylo řečeno, běžná, zahradní, s příměsí písku. Já ještě obsypávám povrch zeminy drobnou lávou, aby listy růžic neležely na mokré půdě.

Netřesk - z čeho namíchat zeminu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]