Nejste přihlášen/a.
Mám kopupený standardní zahradnický substát..v jakém poměru k němu mám přimíchat písek a šterk, aby byl netřesk spokojen? Vím, že má rád dobře propustnou půdu..ale zatím jsem žádnou nemíchala...Předem díky za radu.
takhle jsou spokojené netřesky v jílu alf.pise.cz/... na zahradě máme jíl, tak rostou buď přímo v něm nebo ho trochu dám do květináče. A rostou a množí se. Žádné speciální směsi, jílovitá hlína ze zahrádky.
Na to, aby porost netřesků vydržel pěkný několik let , je nejlepší dát pod rostliny drenážní vrstvu. Je to ochrana před přemokřením a následným zahníváním, které hrozí hlavně během teplé a deštivé zimy. Jinak zemina může být, jak už tady bylo řečeno, běžná, zahradní, s příměsí písku. Já ještě obsypávám povrch zeminy drobnou lávou, aby listy růžic neležely na mokré půdě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.