Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netřes - jak ho zakořenit?

Od: helinka1984* odpovědí: 9 změna:

Našla jsem dnes malý netřesk, ráda bych ho zasadila..jen nevím jak ho zakořenit...? Můžu ho dát do vody, aby mi pustil kořínky, nebo se to u netřesků dělá jinak?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tofi*
hodnocení

1x

Normalne ho zapichnete do zeme a trochu zalijte. Netresk se uricte chytne :) Do vody bych ho nedavala, nebot je to suchomilna rostlinka takze tam by spis hrozilo, ze zacne hnit.

Jinak netresk ma radsi spis "chudsi" propustnou pudu. Chce slunicko jinak je vytahly a "nebarevny" a zalevat s mirou.

eva900*
hodnocení

0x

Jen dát na místo a kolem dokola zahrábnout hlínou,chytí se určitě.

lidus*
hodnocení

0x

Zasadit na místo, žádné zakořenění není potřeba a roste jako divý. Vtrhla jsem netřesk žlutě kvetoucí v kolejišti tramvaje, manžel reptal, že vytrhla-vlastně utrhla ale rozrostl se na půl skalky.

cituska*
hodnocení

0x

Netřesk roste i když jen někde upadne kousek.Je ale lepší zahrnout,trochu zalít.A hlavně na plné sluníčko potom jsou nejkrásnější.Je jich velice mnoho druhů,menší ,větší,zelený,červený i s pavučinkami .Jsou to moje nejmilejší skalničky,a můžů rozdávat.Jinak vždy vyhazuji a je mi to líto ,rostou i na kompostu kam je hodíme.Přikládám fotečku tří druhů.

Netřes - jak ho zakořenit?
helinka1984*

Díky za odpověď. Pěkná fotka...Bych se hlásila jako zájemce o ty, co máte navíc..ale jsem z Brna...

Co dělat s netřesky přez zimu? Přežijí mi venku na balkoně?

helinka1984*

Ještě mám jeden dotaz - když mi odspodu uschlo par listu a některe jakoby změkly..otrhala jsem je... proč se tak stalo? Málo jsem zalévala?

helinka1984*

Když větší netřesk vytvoří malé netřesky na těch "svých chapadýlkách" stačí je jen s "chapadýlkem" odstřihout a zahrabat a trochu zalít, aby se ujaly?

des*

Netřesk nezmrzne,že ti opadlo pár listů,nevadí zase narostou,jinak si všimni že se opakuješ,ptáš se na to co už ti druzí odpověděli.Netřesk se "chytí" s chapadýlky nebo bez nich,je to vlastně pěkný plevel.

doplněno 10.05.11 09:00:

Jinak netřesk roste ve všem,na šutrech,v kamení,nepotřebuje nic extra.

lidus*
hodnocení

0x

helinko jste z Brna tak navštivte ČTYŘLÍSTEK v Bystrci, tam jich mají hafo, škoda, že jste propásla výstavu skalniček minulý týden. Netřesk levně získáte když jdete kolem nějakého a nenápadně si kousek odnesete. Pokud budete poblíž tramvajové smyčky Rakovecká tak rostou v kolejišti, nebo na přehradě u lávky je jich na skále plno druhů a uchytí se spolehlivě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]