Nejste přihlášen/a.
Scindapsus - proč se listy kroutí a žloutnou? Už si nevím rady.. Když se listy začnou kroutit, zda mám Scindapsus zalít nebo mi naopak signalizuje, že chce od zalívání pauzu? Totéž nevím co má znamenat žloutnutí listů? Většinou se nejdřív zkroutí a následně žloutnout
Prosím poraďtě mi. Předem díky!
Dle mého názoru ho asi málo zaléváte. Zkroucené listy znamenají: "Mám velkou žízeň!"
Správné pěstování:
Na světlém místě, nahoře na skříni, přímé slunce spíše ne. Aby stále stál v misce s vodou, nebo když ji vypije, hned zase misku dolít plnou vodou s tekutým hnojivem. Žloutnutí znamená, že jste nechala půdu v květináči přeschnout, nebo že neměl dostatek světla. Nehýbejte s ním, neotáčejte ho, nepřeskupujte olistěné šlahouny. On má rád KLID! Otáčení ho vyčerpává. A jednotlivé šlahouny nechte volně viset, aby byly všechny listy osvětleny. Jakmile uděláté ze šlahounů takovou hustou "čepici", tak se najednou mnoho listů ocitne ve tmě a reagují na to zežloutnutím a opadem, protože se ty jednotlivé zastíněné listy stanou zbytečné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.