Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Scindapsus proč se listy kroutí a žloutnou?

Od: helinka1984* odpovědí: 1 změna:

Scindapsus - proč se listy kroutí a žloutnou? Už si nevím rady..:( Když se listy začnou kroutit, zda mám Scindapsus zalít nebo mi naopak signalizuje, že chce od zalívání pauzu? Totéž nevím co má znamenat žloutnutí listů? Většinou se nejdřív zkroutí a následně žloutnout :( Prosím poraďtě mi. Předem díky!

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

nadne
hodnocení

0x

Dle mého názoru ho asi málo zaléváte. Zkroucené listy znamenají: "Mám velkou žízeň!"

Správné pěstování:

Na světlém místě, nahoře na skříni, přímé slunce spíše ne. Aby stále stál v misce s vodou, nebo když ji vypije, hned zase misku dolít plnou vodou s tekutým hnojivem. Žloutnutí znamená, že jste nechala půdu v květináči přeschnout, nebo že neměl dostatek světla. Nehýbejte s ním, neotáčejte ho, nepřeskupujte olistěné šlahouny. On má rád KLID! Otáčení ho vyčerpává. A jednotlivé šlahouny nechte volně viset, aby byly všechny listy osvětleny. Jakmile uděláté ze šlahounů takovou hustou "čepici", tak se najednou mnoho listů ocitne ve tmě a reagují na to zežloutnutím a opadem, protože se ty jednotlivé zastíněné listy stanou zbytečné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]