Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brambory omrzly - co s nimi, vzpamatuji se?

Od: zuzin* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Nasázeli jsme brambory a dnes v noci nám omrzly. Vzpamatují se, nebo je po nich děkuji za odpověď

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

0x

Vzpamatují se, vyraší z náhradních oček, ale bude to déle trvat. Já ty naše ještě neviděla, jak dopadly, ale bojím bojím, i tady v Brně to šlo dnes pod 0.

zuzin*
hodnocení

Děkuji za odpověď, my jsme brambory nikdy nepěstovali, protože se to skoro nevyplatilo. Máme velkou zahradu, tak jsme zorali a dali se do toho. Dali jsme je natřikrát , takže ty ostatní ještě nevylezly. Z hypermaketu se nedají s odpuštěním žrát. Zdravím Brno. My jsme z Pardubic, ale muž pochází z Němčiček u Brna, bratra má v Brně a sestry v Židlochovicích. Tam bylo počasí vždycky mírnější než tady ještě jednou díky

limetka*

Brno zdraví Pardubice! A já bych ty zmrzlé chudinky na rozdíl od Jabraky nekopčila, protože novým klíčkům by to déle trvalo na povrch a čím dřív se dostanou na světlo, tím dříve se nastartuje fotosyntéza a brambory tím rychleji doženou tu časovou ztrátu a zesílí.

jabraka*
hodnocení

0x

Určitě se vzpamatují.Škoda,že jste je ještě včera nepřikopčili.Udělějte to hned,aby se rovnou rekonstruovaly podzemní oddenky .

JABRAKA

hodnocení

0x

Dopadli jsme stejne Zuzin,vsechno omrzlo,ale brambory,to je to nejmensi,zas obrazi.

kato*
hodnocení

0x

Budou opožděné o 2-3 týdny,ale vyrostou.

zuzin*
hodnocení

Děkuji za odpověď

ropak*
hodnocení

0x

O brambory nemějte strach.Znova Vám obrazí.Já dávám brambory do země po prvním květnu(1-3) a máme vždy dost a nádherných.Uceláme s babičkou rysku,necháme vyschnout a když je ryska(řádek) teploučkej vložíme bramboru a schováme.Důležité je s ní pořád hejbat ( uvláčet a přihrnout) alespoň 3x.Brambora Vám vydrží bez vody klidně měsíc.Ona má zásobu vody.Proto jí po výsadbě nikdy nezalévejte! Brambory milujeme.Dobrou úrodu a chuť.Ropák

zuzin*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Chtěla jsem je dávat do země až koncem dubna, ale dědeček mě neustále popohání. Vím, že se nic neuspěchá

ropak*
hodnocení

0x

JABRAKA má pravdu,udělejte to hned,na nic nečekejte!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]