Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám kuchyni a jídelnu se dvěma okny na sever. Je to jedna veliká místnost, rozdělená květinovou stěnou. Jak je psáno, stěna je sice květinová, ale nic moc mi tam nechce růst. Jedině bromelie, těm se tam daří, ale taky bych občas ráda něco jiného. I když zalévám, rosím, hnojím, skoro všechno, kromě těch bromelií mi tam umře. Poraďte, prosím, co by se hodilo k severu? /světlo nic moc, sluníčko už vůbec žádné/. Pomalu resignuji, už mě napadlo, že vyházím všechno včetně té stěny. A bude po! Děkuji všem za radu. :D Marcela.
dovolila jsem si vypsat nekolik kvetin z knihy,ktere maji rady stin,nebo polostin.Aglaonema commutatum.,Spathiphytum,Rhipsalidopsis rosea,pteris cretica,Polypodium aureum,Pilea cadierei,Pilea spruceana,Adiantum raddianum,Araucaria heterophylla,calathea makoyana,Anthurium andraeanum,pellaea rotundifolia,Maranta leuconeura erythroneura,Fittonia verschaffeltii,Ficus pumila Davallia canariensis,Hedera,Fatsia japonica,.Mam to tady jen v latine,ale jiste podle toho neco na netu vyberete.Je toho spousta,ale vse chce vyzkouset.
doplněno 30.04.11 18:48:jeste jsem si vzpomela na scefleru
Zkuste pěstovat Zamiokulkas. Je nenáročný, sluníčko nepotřebuje. Mám ho umístěný v celodenním stínu, jednou za měsíc zaliji a daří se mu.
Zamioculcas, Schefflera a Sansevieria jsou skutečně unikátní: Dobře snášejí stín, a přesto nevyžadují častou zálivku či vyšší vzdušnou vlhkost, což je jinak u stínomilných rostlin obyvyklé.
Z dalších pokojovek autorce dotazu do stínu doporučuji osvědčené "nezmary", například Spatiphyllum či Chlorophytum, z popínavek pak třeba břečťan, Philodendron scandens nebo Cissus.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.