Nejste přihlášen/a.
Prosím, mohl by mi někdo poradit, jaké trvalky mám dát na hrob?
Moc díky Macinka
macinko77. Trvalky do květináče, nebo přímo do půdy? Máš možnost chodit zalévat, nebo to musí být trvalky "držáci"?
no , vzhedem k tomu, že to na hrob nemám tak daleko, tak spíš rovnou do země zasadit.
Dala jsem tam afrikány, ale to snad nejsou trvalky ne? Díky za odpověď...
nejsou to trvalky. Ale jsou fakt krásný. A kvetou celé léto a podzim. Když tam dáš trvalky, tak pokvetou třeba jen čtrnáct dní a pak šmitec
Ahoj, Macinko, jak se říká - jiný kraj, jiný mrav. U nás se afrikány na hroby nikdy nedávají, spíš macešky, kapradíčko, ledovky a takové ty modré "bubáčky". Ale asi před 15 lety jsem při zájezdu s kronikáři na Vysočinu navštívila Havlíčkovu Borovou a protože jsme měli dost času, zašla jsem si na místní hřbitov. Ráda se procházím po hřbitově, čtu nápisy na starých náhrobcích, rozjímám... /teď Vám asi připadám jako blázen, ne?/
A v té Borové nebylo téměř hrobu, který by nebyl osázen nízkými afrikány - žlutými, oranžovými i do hněda. Hroby byly, jako by hořely. Bylo to pro mě tak nové, nevídané, neobvyklé, že jsem si udělala několik fotek. Dodnes mám ten krásný hřbitov s afrikány před očima. A tak Vám je vřele doporučuji. I když to nejsou trvalky, jsou velice nenáročné a kvetou až do zámrazu.
Mějte se hezky. Jaga.
Doplním: a když si na podzim na hrobě sesbíráte suchá semena /hlavičky/ afrikánů a přes zimu je uskladníte v suchu, můžete si je na jaře nasít a na hrob vypěstovat sama. Jsou opravdu velice nenáročné, nepotřebují téměř žádnou péči.
a pro babujagu: díky, dám je tam a pak zkusím ty semínka. Vím, že jednou už se mi povedlo si je posbírat z hlaviček, ale pak jsem je někam založila a nenašla......Díky všem Macinka
Wau...vyřerpávající odpověď.Moc díky.A to, že chodíš po hřbitovech mi vůbec nepřipadá divné-protože jsem na tom stejně!
Moc se mi líbí krásně upravené hroby.Když jedeme na Slovensko, tam mám pohřbenou téměř polovinu rodiny, tak tam také strávím dost času.
než to všechno projdu a podívám co kde je nově osázené, tak si asi také myslí, že nejsem normálníííííí...
Takže ano, dám tam ty afrikány. ještě jednou díky Macinka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.