Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okrasne jablone - jak jsou narocne?

Od: juglans® odpovědí: 3 změna:

Zdravim vsechny,letos jsem na prochazce uzasla nad okrasnou jabloni,takovou tmave fialovou,proste nadherna podivana.Chtela bych se proto zeptat jak je odolna na choroby.Nikde jsem nic nenasla,ale rikam si,jestli netrpi strupovitosti,jako vsechny ruzovite.bojovala jsem zde s Hlohyni-Pyracantha a uz dobojovala,prez postriky stale napadena.snad jestli to neni tim ze v blizkosti jsou jablonove sady.Budu vdecna o kazde informaci,ohledne pestovani,take jak je zimovdorna dekuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tofi*
hodnocení

1x

Okrasné jabloně nejsou vůbec náročné na pěstování.

Chtěji propustnou půdu, maji rady slunné stanovistě. Nemají rady podmácenou pudu. Může se pěstovat, jak samostatně, tak i v zivych plotech.

hodnocení

Diky.A co strupovitost jako ostatni jablone,je to mozna tak stejne,ze,?

tofi*

Zkusenosti s pestovanim okrasnych jabloni nemam - takze moc neporadim. Ale myslim, ze to asi bude stejne - takze bych se poradila az ji budete kupovat. Urcite bude nejaky druh rezistentnejsi jako u "normlanich" jabloni

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]