Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Dělám si doma menší jezírko na dvoře. Bude tam asi 2000l. Vykopal jsem ted díru asi 80cm hluboko, celé jsem to dokola musel obetonovat. Ted bych tam chtěl dát folii, na kterou dám něco jako jekor a ptom bych to chtěl zalít betonem..a na to postavit nějaké kameny a obruby, ny které dám vodní květiny atd...
Poradíte mi někdo jestli ten beton tam mám dávat na foli..a nebo nějaké rady a tipy?
Jinak na toto jezírko bych chtěl zapojit pískovou filtraci z bazénu, protože ho mám doma navíc
Také uvažují o uv lampě, máte někdo s tím zkušenosti? pomůže to aby voda byla čirá? jinak v jezírku mám koi kapříky
Děkuji
No já nevím stím betonem mám špatné skušenosti nám každou zimu praskl a pak sme si koupili plastovou prefabrikovou formu a ta vydrží skoro vše. Písková filtra není špatná ale do jezírka by sem dal radši biologický filtr a uv lampu máme taky ale nemáme ju zaplou pořát protože mimo škodli bakterie a nemoci zabijí aji užitečné takže ji zapíname jednou začas.
betonáži kolem moc nerozumím, to je tak mizerná zemina nebo proč beton? Beton bych vynechal úplně. Vykopat díru, vysypat prosátým pískem, geotextilii, folii a je hotovo. alf.pise.cz/...
Filtraci jsem si vymyslel velice amatérsky alf.pise.cz/... ovšem pískovou asi není co pokazit. Nad UV jsem též přemýšlel, ale bylo mi líto asi těch 50 USD co za ni chtějí a teď už ji objednávat nebudu neb bych musel platit DPH a navíc mám vodu krom těch nejparnějších dnů stále celkem čistou.
Ještě kopej, 80 cm, to je celkem málo na zimu, 2m3 na koi mi též přijde celkem malé.
udržet čirou vodu v jezírku je docela problém. máme na zahradě jezírko (cca 12 let) průměr cca 4 m, nejdříve jsme v něm měli rostliny, rybičky. Rybičky se začali přemnožovat... zkoušeli jsme všechny možné přípravky na vyčištění, resp. zprůhlednění vody. Ač jsme investovali dost peněz, moc se nedařilo. asi před 4 lety jsme se s rybičkama rozloučili, rozdali je, teď máme v jezírku jen lekníny a další vodní rostlinky a žáby, které k nám vždy samy přiskáčou. Když se voda zkalí, nalijeme do ní savo, rostlinám ani žábám nevadí a je vše v pohodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.