Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Bez hroznatý

Od: bh odpovědí: 1 změna:

Dobrý večer, nekde jsem četl, že bubule bezu hroznatého (červeného) jsou jedovaté. Je to pravda? A pokud ano, zmizí tato vlastnost po tepelné úpravě? A pokud ano, nemáte náhodou někdo vyzkoušeno jak chutná třeba čaj z těchto bobulí? Předem moc děkuji za odpovědi.

 

 

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

pohanka*
hodnocení

0x

Ano, čerstvé plody jsou jedovaté. Dříve se z bobulí dělala marmeláda. Čaj má projímavý účinek. Po zadání bez červený naleznete plno popisů o využití této rostliny, ale spíše v minulosti, nyní se používá spíše bez černý. Ale i šťáva z bezu černého se musí užívat opatrně. Po požití většího množství se může objevit migréna, bolesti hlavy, nevolnost. S bezem červeným bych neexperimentovala.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]