Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, nekde jsem četl, že bubule bezu hroznatého (červeného) jsou jedovaté. Je to pravda? A pokud ano, zmizí tato vlastnost po tepelné úpravě? A pokud ano, nemáte náhodou někdo vyzkoušeno jak chutná třeba čaj z těchto bobulí? Předem moc děkuji za odpovědi.
Ano, čerstvé plody jsou jedovaté. Dříve se z bobulí dělala marmeláda. Čaj má projímavý účinek. Po zadání bez červený naleznete plno popisů o využití této rostliny, ale spíše v minulosti, nyní se používá spíše bez černý. Ale i šťáva z bezu černého se musí užívat opatrně. Po požití většího množství se může objevit migréna, bolesti hlavy, nevolnost. S bezem červeným bych neexperimentovala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.