Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlastnici Catalpy ,kdy se vam probouzi

Od: juglans® odpovědí: 8 změna:

Hezky vecer vsem,sazela jsem v loni Catalpu,snazila se dobre zazimovat,nastylkou hrabanky a ona porad nic.Ani naznak ze by rasila,vetvicky se mi nezdaji suche,leda konecky.u nas je vsechno pozdeji,zak si rikam,ze treba jeste zacne ,sleduji vzrostle akaty a ty take jeste nic,tak se zase uklidnuji,ze to treba u Catalpy bude podobne.Jak to vypada u vas?Dekuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

reeve*
hodnocení

2x

Je jednoduchý způsob, jak zjistit, zda jsou kmen či větve suché:

Za chladnějšího počasí (např. brzy ráno) sevřete větev pevně v dlani a pár vteřin podržte. Ucítíte-li chlad, v pletivech je voda, větev je tedy živá. Neucítíte-li chlad (podobně, jako když sevřete v dlani například tužku), držíte suché, a tedy mrtvé dřevo.

Tento test nemá smysl dělat za poledního slunce (kdy i živá větev může být zahřátá na teplotu lidského těla) nebo po dešti (kdy i mrtvá větev může být dočasně nasáklá vodou).

děkuji reeve, já byl v tom, že je to catalpa... člověk se stále učí, dobře, že máme tu poradnu...

omlouvám se tazatelce juglans, hanba se mnou mlátí...*zed*

i tak jí držím palce, aby byla brzo potěšená nad svým stromkem...

reeve*

Bez plodů si je taky pletu. Katalpu znám odmalička - plody vypadají jako dlouhatánské tmavé tyčinkovité "lusky", na koncích zašpičatělé. A obě raší relativně pozdě.

hodnocení

reeve-to zni zajimave,vyzkousim to,ale ted je po desti,tak pockam.moc by me mrzelo,kdyby nevydrzela.Asi bych se pokusila znova pestovat.Leta jsem se snazila premyslet ktery odolnejsi stromek na toto misto nasadim,ale proste se mi libila Catalpa a jiny ne na toto mistecko.Diky za odpoved a povzbuzeni,Uvidime,pocitam i s tou 2. variantou.

hodnocení

0x
Právě včera jsem jednu Catalpu okukoval a fotografoval. Je sice trochu dříve zasazená a má už okolo 4 metrů, ale vypadá uboze. Úplně suchá, na koncích větví prázdné obaly od semen, chrastící jak kastaněty. Až jsem se lekl, že vyschla. Minulé roky jsem se nemohl vynadívat na měnící se barvu jejích květů a vůni.
A najednou dole na kmeni jsem objevil svěží zeleňoučký výhonek.
Roste na slunečním dvorku, chráněném od severu a teprve se asi probouzí. Takže bych doporučoval trpělivost. I já se těším.
Držím palce. Určitě se aj Vy potěšíte.
doplněno 26.04.11 08:42:

Byl jsem to ráno zkontrolovat...a vyfotit...

co Vám budu vykládat, fotka řekne více...

Vlastnici Catalpy ,kdy se vam probouzi
reeve*

Fotka řekla možná až moc. Například i to, že nejde o katalpu, ale o pavlovnii (Paulownia tomentosa). ;)

hodnocení

Hejkal-To je v pohode,aspon jsem se poucila,jak vypadaji semeniky u pawlonie,znam ji z obrazku jak kvete krasne modre.To je take nachylnejsi strome,ze.U nas zmrzne vse,presto,ze jsme jen 369 m nad morem,je tu vlhko,blizko potok,takova dira.Pripadam si tu jak Micurin ,porad opecovavam,balim.vsude v blizkem okoli,maji kuprikladu hortenzie docela vysoke,kazdy rok povyrostou.u nas ne.presto ze zakryvam cele,tak vetsinou na jare pod odkryti mi namrznou,letos v dubnu,cast jsem stihla prikryt tkaninou.ale zbytek se musi opet zkratit,namrzl.To same Ruj vlasata,atd.Catalpase mi moc libi a vybrala jsem ji docela chranene misto,mezi budovami.Diky Vam za snahu a zajem.

hodnocení

Ted jsem si precetla,ze Catalpa rasi nejdyl ze vsech listnacu,az v kvetnu.muze toto jeste nekdo potvrdit?dekuji Juglans

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]