Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Magnolie, proč mi letos nekvete?

Od: parazon* odpovědí: 8 změna:

Mám loni zasazenou magnolii, která krásně kvetla a letos to vypadá, že z květů nebude nic...:( Už rostou lístky, takže asi smůla... Neporadí mi někdo, jestli jsem udělal loni nějakou chybu nebo jestli je běžné, že magnolie kvete kdy se ji zachce?

Děkuji za reakce

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Už jsem někde popsal,jak se o magnolii postarat.Potřebuje totiž poměrně kyselou půdu,podobně jako ronďáky a azalky.A dost závlahy.Pokud máte ve studni tvrdou vodu,je potřeba spíše pro ni střádat dešťovku a zalévat s ní.Okolo zasypat jehličnatou hrabankou a borovou kůrou.

JABRAKA

parazon*
hodnocení

Děkuji za info, to bude možná ten pravý důvod, máme ve vodovodu hodně tvrdou vodu a dešťovou tedy neschraňujeme, budeme muset začít.

Pridejte trochu raseliny,zalivka destovkou prospeje.prevapnino nema rad,to je fakt,spis kyselejsi zem.pokud tedy neni ve stinu,tak by se mela vzchopit.Uvidite.

doplněno 24.04.11 23:24:

Opravuji-rad-rada

hodnocení

0x

no,nevim,jestli treba nemohla namrznout,nemela casne na jare sucho?Treba se jen potrebuje usadit.Zkuste nejake spec.hnojeni,zalivat cele leto at udela koreny.Jinak potrebuje raselinu,do ceho jste sazeli?

hodnocení

0x

jeste prosim popiuste na jakem miste je vysazena,stin,slunce a tak.

hodnocení

0x

Magnolie je velice široký pojem, je jich mnoho druhů. Český název je Šácholan, zkuste zapátrat pod tímto názvem. K nějaké radě chybí informace jak o druhu, tak i lokalitě, kde rostlinu pěstujete. Pokud jdou listy, je rostlina v dobrém stavu, ale je pravděpodobně přehnojena. Ale je to jen domněnka z minima informací. Každopádně se rostlině věnujte i do budoucna - odmění se vám!

parazon*
hodnocení

Magnolii máme vysazenou na východní straně před domem, slunce na ni svítí cca do 14 hodin. Bydlíme u Kralup nad Vltavou. Zasazena je, podle mne, v normální hlíně... moc tomu nerozumím... přehnojená určitě není.

hodnocení

0x

Mám kamarádku, se kterou jsme se daly do zahradničení. Já mám zahradu smíšenou, ona okrasnou. Chodíme spolu nakupovat různé rostliny, a tak jsme samozřejmě koupily i "Šáchor", neboli Magnolii. Kvetly nám oběma už druhým rokem po zasazení, jenomže moje kamarádka ji chtěla nějak usměrňovat v růstu, a napodzim jí zkrátila větve, a tím pádem ustřihla výhony, na kterých se dělají květy. Letos jí také nekvetla, i když ji má olistěnou. Tak jestli jste neudělal tu samou chybu. Magnólie se dá tvarovat, ale asi jen odstřižením větví odspoda a to celých, aby vyrostla do stromu a nedělala keř, který zabírá v menší zahradě, velké místo. Jsem amatérka, tak berte můj příspěvek jako takový. Jinak abych pravdu řekla, předpokládám, že je to parkový keř a že nevyžaduje nějaké mimořádné složení půdy, ve které roste, a o zálivku se postará déšť. Já ji nezalévala, a kvetla mi letos hodně. Ještě vlastně kvete, byla jsem se na ni podívat. Tak ahoj, a nebojte, příštím rokem zase vykvete!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]