Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

KROUCENÍ LISTU U RUŽÍ

Od: amynka* odpovědí: 3 změna:

DOBRÝ DEN U RUŽÍ SE ZAČALI KROUTIT LISTY JINAK JSOU KRÁSNĚ ZELENÉ PORADTE PROSÍM CO ZA POSTŘIK DĚKUJI

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kato*
hodnocení

0x

Mrkněte tady na ten odkaz je tam popis chorob růží i přípravky na postřik: ireceptar.cz/...

hodnocení

0x

jakym zpusobem se krouti?Jako podelne,jako se sklopi,obe pulky k sobe,nebo jako kadere?Pokud se jako sklapi,jestli nahodou nejde o pilatku.museli by jste striknout vhodny insekticid.Sledujte,jestl neco poletuje.Jeste zkontrolovt i spodky listu,zda neco nesaje.Jinak byslo o houbove onemocneni,ale to se mi nezda.jeste me napada,nehnojili jste necim,zalevate dle potreby?

doplněno 24.04.11 21:36:

Nejspis ta pilatka,jak pise pani,oplnese jako sroluji listy,zavrou.

lidka*
hodnocení

0x
Když jsem měla u domečku růže, tak jsem ve zkroucených a jakoby slepených listech našla zelenou housenku. Takže jsem to řešila ručně. Jinak jsem našla tuto radu na : zahrada.cz/... u růží?jana brunecova (63) - xxx.xxx.146.135 (?), 6.7.2010 9:55 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)V těsně svinutých listových zámotcích se vyvíjí housenice pilatěnky drobné. Chemické přípravky do listových zámotků nepronikají, ochrana je svízelná, svinuté listy se už nenarovnají. Jakmile zjistíte počátek svinování prvních listů, použijte postřik přípravky Basudin 600 EC nebo Diazinon 60 EC / O.15% /.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]