Nejste přihlášen/a.
Prosim o radu cim muzu prihnojit clematis,krom kompostu.diky
Hociakým viaczložkovým hnojivom. Pamätajte na to, že clematis potrebuje mať nohy v tieni / korene / a hlavu na slnku. Niektoré kultivary treba čas od času zrezať - zabraňuje to zmenšovaniu kvetov.
Jj.Diky,to ja vim,ale hnojeni jem si nebyla jista.oni maji myslim radi spis vapenate pudy,ze?Jinak s tim strihanim,smnazim se to vypozorovat,ale jeste radeji,kdyz to u odrudy pisi,je nekolik skupin.delam si takovou sbirku clematisu pri plote,ruzne druhy,loni sazene,jeste chci pokracovat.Polostin maji,ale jeste premyslim co predne nasadit.myslela jsem nizsi jiriny,ale rozmyslim.Nemate nejaky typ?DEkuji
doplněno 22.04.11 06:44:Jeste dotaz,mohla bych cererit?
cererit je možný.
A co vsadit před Clematis? S tím si pohraj . Záleží, kdy clematis kvete, jakou barvu mají květy, jak ho máš vysoký. Musíš před něj dát "něco" , abys vypíchl krásu květů clematisu. Aby se ty barvy netloukly. Takové oblíbené variace jsou modrá . růžová /a všechny odtíny těchto dvou barev). Pochopitelně můžeš před ně dát bílou barvu květu. Naopak , máš-li bílý clematis, snese před sebou všechny možné barvy.
A pamatuj, že i na zahradě MÉNĚ - znamená někdy VÍCE. Jestliže se snažíme na záhon dát všechny možné barvy a tvary květů bez ladu a skladu, tak vznikne hotový CIRKUS.
Teď jsem si přečetla Tvůj přídpěvek pořádbě. To o té sbírce. Takže před clematis bych volila rostliny méně nápadné hodně barevnými květy. Nebo volit rostliny s velkým ozdobným listem.
doplněno 22.04.11 11:44:oprava... příspěvek pořádně...
Jee,diky Sebod,popremyslim a zrejme se jeste na tebe obratim.Vis zatim znam barvy vicemene z obrazku,az uvidi jak kvetou.Ale zatim by ty Jiriny snad sly,ne?Ty muzu vzdy pak obmenit.Jen jsem koukala ,ze nizsich neni az tolik jak vysokych,nebo aspon ne v teto nabidce.Odrudy me jsou cizi,vse se zmenilo.Pred 25 lety jsem s nimi delala .Mnozily jsme je z vylamovanych rizku,za sezonu udelaly krasne hlizy a ty se pak expedovaly.to uz je davno,co jsem mela toto zamestnani.Ani jednu odrudu co tenkrat jsem nenasla.ale to nevadi,rada poznam nove.
doplněno 22.04.11 21:33:I kdyz ted o tom premyslim,Jiriny byvaji docela napadne,odvadely by pozornost od Clematisu.Musela bych asi volit pomponky a nebo jine kvetiny,zatim nevim.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.