Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, tak jsem si dneska vydělala. Prosím co by to mohlo být?
Sekala jsem zahradu s benzinovou sekačkou a najela jsem na železo o kterém jsem neměla ponětí. Sekačka se sama vypla. Zkoušela jsem ji znovu nastartovat a sekačka nastartovala hned na první pokus, ale strašně se třepe. Ještě jsem kousek potřebovala pokosit, ale byla jsem vyklepaná jako startka.Radši jsem to vzdala, abych ještě něco nepoto.
Jsem z toho nešťastná halvně z té opravy. Koukala jsem nůž není pokřivený, takže jestli něco v motoru?
Děkuji všem za odpovědi.
Teoreticky může chvění způsobovat pouze nevyváženost nože. Doporučuji ho sundat, sekačku nastartovat a zkontrolovat hřídel, jestli není vyosená. Pokud se bude točit rovně, kupte nový nůž nebo ho doneste k brusičovi, aby ho naostřil a vyvážil, v případě, že poškození nože není velké.
Děkuji. Toto mi dneska říkal i manžel, že to zítra zkusí sundat a nastartovat. A pak se uvidí dál.
Jinak všem děkuji za rady. Přeji hezký večer.
s tím servisem to není úplně jednoduché,většina Vám řekne vyměnit klikovou hřídel a jste skoro na ceně nové sekačky.Chce to sehnat nějakého šikovného servisáka s dobrým vybavením a většinou jde klika srovnat a je to za zlomek ceny a je to zpravidla včetně kontroly rentgenem kvůli prasklinám.
Ahoj. Jestli mašinka jde nastartovat, tak je asi proublem v tom noži. Sundal bych ho a prohlídnul ho. Aby takhle házel, že vybruje, tak mu musí kus chybět. Měl by být na obou koncích stejný. Když se nasadí za středovou díru na trn o stejném průměru a roztočí, měl by se zastavit pokaždé v jiné poloze. Pokud bude dole končit pořád jen jedna strana, tak je na horní půlce ta chybka. Klika jde někdy vyrovnat, mě to dělali a stálo to asi 2,7 litru. Podruhý už ne. Je vhodné si projít sekaný pozemek před narostením (co to je za slovo?) trávy a posbírat šutry a železa. Nebo ty překážky aspoň označit. Kdyby motor nešel nastartovat, tak se přetrhl klínek na hřídelce setrváku se zapalováním. To se dá opravit i doma za pár korun zakoupením klínku. Ahoj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.