Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký olej do Motorové pily Husqvarna?

Od: kuliny* odpovědí: 7 změna:

Koupil jsem si pilu Husqvarna 235 a bylo mě řečeno,že se do pily leje olej XP 2-t. Pila přestala fungovat a když se vrátila z reklamace tak nám bylo řečeno,že se do ní má lít syntetický olej.Prosím o radu,jaký typ oleje do ní mám lít?

Dále jsem si koupil pilu Husqvarna 450e a bylo nám řečeno,že do ní mám lít olej XP-2t.mám strach,abych si jí nezničil a prosím o radu,jaký olej mám lít i do této pily?

Prosím o odbornou radu,jaké oleje se lejou do obou pil.Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

2x

Zdravím.Pokud je pila v záruce dodržujte pokyny výrobce.Olej XP 2-t je pro Husqvarny doporučen.Musíte pokud možno dodržet 2% poměr směsi tj.50:1.Když dáte víc oleje vytváří se při spalování karbon a ten se následně uvolňuje a může poškodit spalovací ústrojí.

des*

Já liji do všech dvoutaktů co mám M2T a všechno fuguje jak má,křovinořez,sekačka na trávu i pila Homelite,1:50.I do Pionýra Pařezu se dával a najezdil jsem s ním přes 80tisíc km.Troufám si tvrdit že všechny ty nejddražší oleje předčí.

doplněno 21.04.11 23:23:

Tak by mne zajímalo,proč mi to hned někdo vyvrací jako blábol?Otáčky jsou u všech dvoutaktních motorů přibližně stejné,tak co?A funguje to na ten nejdostupnější olej a nemám to zjištěné od včera ,ale je to tvrdá praxe.

hodnocení

2x

samozřejmě olej podle doporučení výrobce. nejlépe koupit přímo v prodejně, kde jste kupoval pilu. M2T v žádném případě. to je olej do babety a ne do motorové pily. porovnejte si otáčky babety a motorové pily (křovinožezu atd.). a dodržovat mísící poměr.

a k tomu zadření ještě jedna "drobnost". používejte kvalitní benzín. nechci zde dělat reklamu ;), takže se vyhněte "levným " benzínkám. koruna na litru se, v tomto případě, určitě vyplatí!

doplněno 26.04.11 12:05:

des:

o blábolu nepadlo ani slovo, jen mám jiný názor (podpořený zkušenostmi s prodejem zahradní techniky a nářadí).

stejné otáčky u včech strojů rozhodně nejsou. babeta určitě netočí 11000 jako motorová pila nebo křovinořez...

des*

Důkaz,že jsem si to nevymyslel oleje-eshop.cz/...

doplněno 26.04.11 22:13:

Toto není reklama!Jen důkaz.

Paramo TRYSK M2T SUPER (500ml)
Celoroční olej určený pro mazání moderních vysokootáčkových dvoudobých motorů včetně sportovních verzí, travních sekaček a motorových pil.

1jara*
hodnocení

0x

V papírech u pily by to mnělo být psané, jinak by to mněli vědět v prodejně, kde jste ji koupil.

miper1111*
hodnocení

0x

Predpokladám, že je to dvojtakt podľa Vami uvedeného oleja. Olej sa zmiešava priamo z benzínom pomer je nutné dodržiavať podľa návodu väčšinou je to od 1:40 do 1:50, ale podľa zakúpenej značky predpokladám, že v balení s pílou je aj odmerka na zmiešanie správneho pomeru olej - benzín. A s tou reklamáciou a syntetikou? neviem neviem asi Vás ...

kuliny*
hodnocení

Děkuji moc všem za odpovědi,všichni jste mě moc pomohli*palec**palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]