Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký druh ochideje koupit?

Od: cali odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám 4 orchideje phalaenopsis,letos mi už s nimi došla trpělivost,zalévám již 1 za 3 týdny a stále nekvetou,listy jsou svěšelé,rostlina vypadá nezdravě.mají speciální obal na květináče,byli na jížní straně,letos jsem je dala na severní,jelikož na jížní neprospívali.Orchideje se mi moc líbí ale i přes mou péči neprospívají.Proto jsem zvažovala koupi jiního druhu orchideje,například Dendrobium nebo nějaké jiné např.Miltonie,něco co by prospívala více,mám dojem že asi bude lepší ten druh který je v hlíně a možná i ten pro menší teploty,jelikož jsme z domu a v zimě u nás není zrovna kvůli kytkám přetopeno.Letos už mě prostě palaenosisy naštvaly,vůbec se nespravují zatím,ano kořeny rostou nové,ale je to na pohled nemocná rostlina,ani se mi to nelíbí.každomu kvetou...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím. Přílišná péče jim taky nesvědčí. Jednou za tři týdny celý květináč ponořím do kýblu s dešťovou vodou a nechám vodu vykapat. Občas pohnojím. Důležité je rostlinky rosit. Rosím také dešťovou vodou. Koupil jsem si litrový postřikovač s pumpičkou a s jemnou tryskou, aby šla jenom mlha. Uvidíte jak se jim bude dařit. Hlavně dávejte pozor na kořeny a jejich barvu. Má být zelená. Jsou to vzdušné kořeny, tudíž potřebují v kořenovém systému volnost a proto také hrubý substrát který je neudusaný. Hodně úspěchů.

hodnocení

0x

Zdravím,

pokud uvažujete o jiném druhu orchideje a máte barák, ve kterém je v zimě nižší teplota, tak by byly vhodné např. Dendrobium- ty nižší teploty v zimě milují (také v zimním období méně zalévat a vůbec nehnojit).

Jinak je mi líto, že vám Phaly nejdou. Povadlé listy svědčí o tom, že nemají dostatek vody- a to ze dvou možných důvodů-buď jim 1x za 3 týdny zálivka nestačí, nebo byly delší dobu kořeny ve vodě a uhnily a nemají jak přijímat vláhu. Zaléváte je jak? Jen proléváte, nebo noříte květináč na několik minut do vody? Používáte dešťovou vodu, nebo vodu z kohoutku? Možná, že je voda příliš tvrdá a kořeny jsou zasolené.

calli
hodnocení

musím sdělit že po delší době co jsem tento dotaz psala se mé orchideje neskutečně spravili po tom,co jsem je umístila začátkem léta na severní kuchynské okno.Dokonce i ty phaly moje chcíplé se vspružili,listy jsou pevnější,dokonce jedna nasadila stonek na květ.Nyní orchideje prolévám,nenechávám je stát ve vodě,jen je pořádně proleju.tak jednou za týden a je to mnohem lepší.zakoupila jsem si orchidej dendrobium phalenopsis a je krásná a krásně mi doma kvete už měsíc.zalívám ji stroze,méně než phaly mi bylo doporučeno.uvidíme,doufám že se všechny spraví a budou dělat už jen radost.

Tak to vám velice přeji, to je dobrá zpráva, že se Phaly vzpamatovaly. Také je 1x týdně prolévám a nestěžují si ;). Mějte se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]